Vergi nedeniyle kredi kartı limitini düşürenlere kötü haber! Bankalara talimat gitti

AK Parti Savunma Sanayii için 100 bin lira üstü limitli kredi kartlarından 750 TL katkı payı kesilmesini TBMM'ye sunmuştu. Vergiyi ödemek istemeyen vatandaş kredi kartı limitini düşürdü. Ancak BDDK'dan limit düşürenlere kötü haber geldi...

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifinde, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan vatandaşlardan 750 liralık 'Savunma Sanayii Katkı Payı' kesilmesi öngörülmüş, düzenleme kamuoyundaki tepkilerin ardından geri çekilmişti. Vergiyi ödemek istemeyen vatandaşlara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kötü haber geldi.

Kanun teklifinin gündeme gelmesi ile birlikte binlerce vatandaş kredi kartı limitini 100 bin liranın altına düşürdü. Bankalar müşterilerine 'acele etmeyin' diye uyarıda bulunsa da limit düşürme talebi çığ gibi büyüdü. Vatandaşlardan gelen tepkiler sonrası teklif bir daha gündeme gelmemek üzere rafa kaldırıldı.

BANKALAR LİMİTİ YÜKSELTMİYOR

Kart limitini eski haline döndürmek isteyen müşteriler, yaptıkları başvurunun ardından gelen SMS ile büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bankalar, yapılan başvuruların ardından "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" mesajı ile müşterilerine geri dönüş yaptı.

BANKALARA TALİMAT

Sözcü’nün aktardığı habere göre, kredi kartı limitini düşüren kullanıcılar, 750 liralık kesintinin iptal olmasının ardından eski limitleri için yeniden başvuruda bulundu. Ancak bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerine yönelik gönderilen son talimatların ardından çok sayıda müşterisine eski kredi kartı limitini tahsis etmeme kararı aldı.

Sonraki Haber