Vincenzo Montella, İtalyan basınına açıklamalar yaptı

Milli takım teknik direktörü Vincenzo Montella, İtalyan basınına konuştu. “Türk halkını memnun etmek için her şeyi yapacağım” diyen Montella, İtalya'dan ayrılışından Türkiye'de kendini yeniden bulmasına kadar merak edilen konuları cevaplandırdı.

Vincenzo Montella adı yıllar sonra bir kez daha İtalya'nın gündeminde. İtalyan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un haftasonu eki Sportweek, son sayısında 49 yaşındaki teknik direktöre yer verdi. Montella; İtalya'dan ayrılışı, ardından yaşadıkları ve Türkiye'de “mutluluğu” tekrar nasıl bulduğuna dair birçok konuda açıklamalar yaptı.

KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI

Vincenzo Montella'nın İtalya'daki teknik direktörlük deneyimlerinden sonra Çizme'den ayrılırken hayal kırıklığı yaşadığı fakat kariyerinin Türkiye'de Adana Demirspor ile yeniden yükselişe geçtiği belirtildi. İtalyan teknik adamın, Türk milli takımının başında bu yaz yapılacak Avrupa Şampiyonasına katılmayı başararak bu yükselişi taçlandırdığı ifade edildi.

İtalyan teknik adam için karanlık günlerin geride kaldığının vurgulandığı haberde, Montella'nın mutluluğuna dikkat çekildi: “Milli maceraya olabilecek en iyi şekilde başladı. 'Onun' Türkiye'si bir sonraki Avrupa Şampiyonasına katılmayı garantiledi. Hırvatistan ve Letonya'ya karşı kazandığı çifte zaferin ardından artık yüzü gülüyor ve çok mutlu. Oyuncuları tarafından kucaklanmadan önce sahanın içinden tribünleri coşturabilecek kadar sevilen biri hâline geldi.”

'TÜRKİYE BANA HAYAT VERDİ'

Sportweek ekibinin sorularını samimiyetle cevaplandıran A Milli takım teknik direktörü söze şöyle başladı: “İtalya beni kapıya koydu, Türkiye bana yeniden hayat verdi. Hiçbir pişmanlığım yok.”

Türkiye sayesinde kariyerinde “yeni bir aşamaya geçtiğini” ifade eden Montella, “Beni sevgi ve saygıyla karşılayan Türk halkını memnun etmek için her şeyi yapacağım.” dedi.

Montella, Türk Milli futbol takımı başındaki görevine dair sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye harika, büyüleyici ve bazen de yürek burkucu. Teknik direktör olmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Büyük bir sorumluluğum var. Türklerin sahip olduğu derin milliyetçilik ve bayrağa bağlılık göz önüne alındığında çok önemli bir rol oynadığımın farkındayım. Futbol inanılmaz bir tutkuyla yaşanıyor. Sokakta beni durduruyor, sarılıyor ve teşekkür ediyorlar.”

'ÜZERİME BİR ETİKET YAPIŞTI'

Türkiye'nin kendisine zor zamanında sahip çıktığını ifade eden eski İtalyan şampiyonu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, İtalyan futbolunun bana biraz sırt çevirdiği, sadece benden kaynaklanmayan bir dizi hatadan dolayı sonuç alamadığım zorlu bir dönemden sonra yola devam etmemi sağladı. Üzerime çok etiket yapıştırıldı. İtalya'da soğuk ve küstah biri gibi göründüğüm için üzgünüm. Futbolda üzerinize bir etiket yapıştırıldığında sonra çıkartmak zor oluyor. Mağduru oynamaktan nefret ederim ama bu yapılanların doğru olduğunu düşünmüyorum.”

'TÜRK HALKINI ARTIK DAHA İYİ TANIYORUM'

Türkiye'de yaşadığı depremden de söz eden Montella, bu deneyimin Türkleri daha iyi tanımasını sağladığını söyledi: “İçinden olmadığım, trajik bir anda daha yakından tanıdığım ve takdir ettiğim bir halkı temsil etmenin gururunu ve sorumluluğunu hissediyorum. Deprem, 40 bini aşkın insanın ölümüne on binlercesinin yaralanmasına neden oldu.”

FAVORİ TEKNİK DİREKTÖRÜ

Diego Armando Maradona'dan beri şampiyon olamayan Napoli'yi 33 sene sonra tekrar Serie A'nın zirvesine taşıyan Luciano Spalletti'nin en beğendiği teknik direktör olduğunu söyleyen Montella şöyle konuştu: “Luciano ile birbirimize tebrik mesajları gönderdik. Teknik direkörlüğümü de yapmıştı. Her zaman benim favorim olmuştur. Zirvede bir hoca. İtalyan milli takımını Avrupa Şampiyonasına götüreceğine inanıyorum. Türkiye ile İtalya arasında mart ayında bir dostluk maçı yapmak güzel olurdu.”

'HARİKA BİR MACERAYA DALDIM'

İtalyan teknik adam, röportajın sonunda sorulan geleceğiyle ilgili sorulara, tüm odak noktasının Türkiye olduğunu söyleyerek cevap verdi: “Geleceğe gelince, bir gün İtalya'ya çalışmak için geri döneceğim ama şimdi tamamen bu harika maceranın içine dalmış durumdayım ve bunun tadını sonuna kadar çıkarmak istiyorum.”

Sonraki Haber