Welt: Kiev yeni bir karşı saldırı planlıyor

Alman Welt gazetesinin cuma günü bir Alman uzmana dayandırdığı haberine göre Ukrayna, bu yaz başlayan ilk hamlesinin Rus hatlarını kırmayı başaramamasının ardından 2024 yılında yeni bir karşı saldırı başlatmak üzere güç topluyor olabilir.

Eski bir Alman savunma yetkilisi olan ve şu anda Münih Güvenlik Konferansı’nda kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Nico Lange, Alman gazetesine verdiği bir röportajda, Batı’da Ukrayna’nın savaş alanındaki ilerlemesine ilişkin artan karamsarlığa rağmen, Kiev’in hala yeterli miktarda askeri teçhizata sahip olduğunu ve Batı’dan daha fazla teslimat beklendiğini öne sürdü.

“Ukrayna muhtemelen önümüzdeki yıl yeni bir karşı saldırı için kaynak topluyor” diyen uzman, Kiev’in yeni saldırıya Herson bölgesinden başlayabileceğini ve Dinyeper Nehri’ni güç kullanarak geçmeye çalışabileceğini belirtti.

Bu arada Ukrayna’nın “hala büyük planları olduğunu” kaydeden rapor, Kiev’in ABD’ye sunduğu ve saldırı helikopterleri, gelişmiş savaş uçakları, uzun menzilli füze sistemleri, Abrams tankları ve diğer ekipmanları içeren istek listesinin bunun kanıtı olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda Alman Bild gazetesi, cuma günü kaynaklarına dayandırdığı haberinde Ukrayna’nın “yeni bir savaş planı” hazırladığını bildirdi. Gazeteye göre Kiev, Rusya’yı kendisine ait olduğunu iddia ettiği topraklardan çıkarma planlarını rafa kaldırdı ve bunun yerine Moskova’ya maksimum kayıp verdirmeye odaklandı.

Sonraki Haber