Yabancı fotoğrafçılar Çin'in bin yıllık Baijiu(Çin Rakısı) mirasını keşfediyor

25-27 Nisan tarihleri arasında Sichuan Eyaleti Yibin Şehri'nde bulunan Wuliangye Grubu ve Guangming Online tarafından ortaklaşa organize edilen "Wuliangye aracılığıyla Çin'in Bin Yıllık Baijiu Mirasını Keşfedelim" temalı etkinlik kapsamında şirkete 16 yabancı fotoğrafçı davet edildi.

Fotoğrafçılar kamera merceklerinden Wuliangye’ye ait somut olmayan kültürel mirası olan geleneksel damıtma tekniğini kaydetmiş, Baijiu'nun tadına bakmış ve geleneksel Çin Baijiu kültürü hakkında bilgi edindiler.

Yunan fotoğrafçı George Doupas, Çin'in güneybatısındaki Sichuan Eyaleti Yibin Şehri’nde bulunan Wuliangye şirketinde fotoğraf çekiyor. (Guangming Online’ye sunulan fotoğraf)

Programın amacı yabancı fotoğrafçıların Wuliangye Baijiu'nun tarihi ve damıtma teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak. Çin nongxiang tipi Baijiu'nun temsilcilerinden biri olan Wuliangye Baijiu, kelimenin tam anlamıyla "beş tahıldan rakı", sorgum, pirinç, yapışkan pirinç, buğday ve mısır gibi beş tahıldan nesiller boyunca aktarılan eski bir tarifle damıtılmıştır. Bu geleneksel damıtma tekniği ulusal bir somut olmayan kültürel miras haline gelmiş.

Etkinlik sırasında yabancı fotoğrafçılar güzel manzaralı Wuliangye şirket sahasını, 501 numaralı antik atölyeyi, Ming Hanedanlığı’na ait mahzen çamuru yaşam koruma kompleksi olan 503 numaralı atölyeyi ve 523 numaralı atölyeyi ziyaret etti. Konuklar damıtıcıların tahılları, antik mahzen çamuru ve çeşitli işlemlerle Baijiu damıtmak için çalışan atölye çalışanlarından çok etkilendi. Konuklar ayrıca farklı atölyelerde damıtılan farklı Baijiu tatlarını deneme şansı da buldu.

523 numaralı atölyedeki işçiler Çin'in güneybatısındaki Sichuan Eyaleti Yibin Şehri'nde bulunan Wuliangye şirketinde iş başında. (Junye Zhang/Guangming Online)

Çin'in en iyi likör tadımcıları arasında yer alan ve Wuliangye'nin 506 numaralı harmanlama atölyesinin müdürü olan Cao Hongying, konuklara Wuliangye'nin "Baijiu'yu Baijiu ile harmanlama" tekniğini anlatmış ve göstermiştir. Wuliangye tarafından geliştirilen bu benzersiz teknikle çeşitli atölyelerden gelen farklı Baijiu tatları harmanlanarak en ideal tada sahip olan nihai Baijiu oluşturuldu.

Yabancı fotoğrafçılar, Cao Hongying liderliğindeki Wuliangye harmanlama ekibiyle birlikte Çin'in güneybatısındaki Sichuan Eyaleti, Yibin Şehri’nde bulunan Wuliangye şirketinde toplu fotoğraf çektiriyor. (Guangming Online'ye sağlanan fotoğraf)

Program sayesinde yabancı fotoğrafçılar Çin'in Baijiu kültürünün tarihi, gelenekleri ve kültürel çağrışımları hakkında daha fazla bilgi edinerek Baijiu kültürünü daha iyi anladı. İlk elden deneyimlerle Wuliangye'deki damıtma sürecine tanıklık edebilmiş ve Baijiu yapımının karmaşıklığını gördüler. Kültür ve fikir alışverişi, geleneksel Çin kültürünü ve Çin'deki somut olmayan kültürel mirasları takdir etmeleri için yabancı konuklara yeni bir pencere açtı.

Yabancı fotoğrafçılar, Çin'in güneybatısındaki Sichuan Eyaleti Yibin Şehri'nde bulunan Wuliangye şirketindeki Pengcheng Meydanı'nda bulunan Wuliangye şişe yapıtının önünde fotoğraf çektiriyor. (Guangming Online'a sağlanan fotoğraf)
Sonraki Haber