Yağ çekmeyen, çıtır lezzet! Yağ çekmeyen tavuk tarifi nasıl yapılır? Tavuk kızartma tarifi...

Yağ çekmeyen tavuk kızartması yapmanın bazı püf noktaları var. Şimdi size altın gibi çıtır çıtır kızaran tavuğun sırlarını veriyoruz.

Yağ çekmeyen, bekledikçe yumuşamayan kızartmalar yapmak hepimizin isteği. Bu isteğin yerine gelmesi için aslında kullanmanız gereken çok basit ve bilindik malzemeler var. İlki midelerimizi rahatlatmak için afiyetle içtiğimiz maden suyu yani sodalar. Özellikle hamur işlerinde kullanılan bu içecek, kızartmalara da bambaşka bir lezzet katıyor. Özellikle de marinasyonda etleri yumuşatma özelliği bulunuyor ve kızartmalarda çıtır çıtır olmalarını da sağlıyor. Yağ çekmemesinin de sırrı hem soda kullanmak hem de mısır unu. Mısır unu üzerinde şahane bir kaplama oluyor ve yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Karşınızda soslara banmaya doyamayacağınız nefis mi nefis tavuk kızartması tarifi!

Özellikle dışarıda hazır şekilde satılan tavuk kızartmalarını çok sevenlere tarifi evde denemeleri için yapımı oldukça pratik bir öneri. Yanına sarımsaklı mayonez, yoğurt sos ya da dilediğiniz başka soslarla, patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Evde keyif yaşatacak tavuk kızartma tarifimize buyurun.

TAVUK KIZARTMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

200 gram tavuk göğsü

Harcı için:

1/2 çay bardağı maden suyu(sade soda)
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı mısır unu
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı sarımsak tozu

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

TAVUK KIZARTMA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Tavuk parçalarını sosun içerisinde minimum 15 dakika maksimum 3-4 saat bekletmeye özen gösterin. Bu şekilde sosu güzelce emecek ve daha da lezzetlenecektir. İçerisinde yumurta ve soda olması nedeniyle daha fazla bekletmenizi önermeyiz.

TAVUK KIZARTMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Yumurta ve sodayı güzelce çırpın. Üzerine galeta unu, baharatlar, tuz ve mısır ununu ilave edin.
  2. Tavuklarınızı dilediğiniz boyutlarda kesin.
  3. Tavuk parçalarınızı harçla güzelce harmanladıktan sonra buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde 15 dakika kadar dinlendirin.
  4. Tavaya yağı aktarın ve kızdırın.
  5. Ardından sosun içerisinden parçaları süzdürmeye özen göstererek tavadaki kızgın yağın içerisine aktarın. Arkalı önlü kızartın.
  6. Kızaran tavuklarınızı sosla ya da patates kızartması ile servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Sonraki Haber