Yalnız insanlar oraya taşınıyor! O ülkede kendinize bir aile kiralayabilirsiniz...

Japonya'da trend olan 'kiralık aile' uygulaması, bir aktörü aile üyesi olarak kiralamaya olanak tanıyor. Kiralık aile uygulaması, her yaştan, cinsiyetten ve statüden Japon insan tarafından kullanılıyor. Peki 'kiralık aile' nasıl uygulanıyor? İşte detaylar...

Eşiniz ya da ebeveyniniz olması için bir yabancıyı işe alır mıydınız? Japonya'da bazı insanlar için kiralık aile, sosyal durumlarda aile hissini deneyimlemek için bir çözüm olarak kullanılıyor. Japonya'da bireyler, aile üyesi rollerini oynamaları için aktörleri işe alıyor. Japonya'da alışılmadık ama gerçek bir trend olan ve aile üyelerini kiralamanıza olanak tanıyan 'kiralık aile' hakkında bilgileri sizin için derledik.

JAPONYA'DA AİLE KİRALANIYOR

HER ŞEYİ KENDİNİZ BELİRLİYORSUNUZ

Geçtiğimiz dönemlere kıyasla artık çok farklı bir hane yapısıyla karşı karşıyayız. Günümüzde insanlar daha geç evleniyor, daha az çocuk sahibi oluyor ve iş bulmakta zorlanıyor. Birçoğu ya ebeveynleriyle, ya ev arkadaşlarıyla ya da yalnız yaşıyor. Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü, tek kişilik hanelerin 2040 yılına kadar özellikle Japonya'daki tüm hane tiplerinin yaklaşık %40'ını oluşturacağını öngörüyor.

Unseen Japan'ın haberine göre, tipik aile yapısından uzaklaşan bu hareket yeni bir iş türü yarattı: kiralık aile. Bu hizmet, müşterinin çeşitli nedenlerle ücretli bir aktörü aile üyesi olarak kiralamasına olanak tanıyor. Ebeveynlerden kardeşlere, eşlere ve önemli kişilere kadar, kiralık bir aile aktörü istenen her rolü oynuyor.

Bir aile üyesi kiralamanın birkaç saatlik ortalama fiyatı, kişi başına 15.000 yen ila 30.000 yen (yaklaşık 3.000 - 6.000) civarındadır. Yaş, vücut tipi ve moda tarzı gibi tercihleri kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

KİRALIK AİLE UYGULAMASINI KİMLER TERCİH EDİYOR?

Yaygın bir yanlış kanı, bu uygulamayı yalnızca gerçek aile ilişkileriyle mücadele eden veya izolasyondan muzdarip yalnız insanların kullandığıdır. Her yaştan, cinsiyetten ve statüden insan çeşitli nedenlerle kiralık aile kiralıyor. Bazı müşteriler törenlerde ve toplantılarda kendilerine eşlik edecek bir aile üyesine ya da misafire ihtiyaç duyarken, diğerleri ise etkinliklere gitmek ya da tatillerini birlikte geçirmek için oyuncuları 'arkadaş' olarak kiralıyor. Bazıları ise sadece bir eşe, bir aileye ya da kardeşlere sahip olmanın nasıl bir his olduğunu 'denemek' istiyor.

Japonya'da yapılan bir ankete göre, çoğu insan kiralık ailelere şüpheyle yaklaşsa da, kişiler arası ilişkilere duydukları arzuyu dile getiriyor. Pek çok kişi için bu uygulama, geçici de olsa yüz güldüren, destek sunan ve bir boşluğu dolduran bir hizmet olarak sürdürülmeye devam ediyor.

Sonraki Haber