Her şeyin cevabını veren yapay zeka 2024 YKS sorularını çözdü! Bakın kaç net yaptı, hangi üniversiteleri kazandı...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu sona erdi. Peki 3 milyonun üzerinde adayın başvurduğu YKS sınavı kolay mıydı, zor muydu? İşte bu sorunun cevabını öğrenmek için YKS sorularını yapay zeka çözdü.

Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) sona ermesinin ardından, sınavdan çıkan yüz binlerce öğrenci, sınav yorumlarını araştırmaya başladı. Öğrenciler, "YKS sınavı zor muydu, kolay mıydı? TYT ve AYT'de sorular nasıldı?" gibi sorulara yanıt ararken, 2024 YKS sınavı soruları yapay zekaya çözdürüldü.

İçerik üreticisi Behçet Yalın Özkara, 3 milyonun üzerinde adayın başvurduğu YKS sınavının sorularını ChatGPT-40'ya çözdürdü.

YAPAY ZEKA TYT VE AYT SORULARINI ÇÖZDÜ

TYT'de Türkçe'den 40 soru, Matematik'te 40 soru, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimlerinde 20'şer soru yanıtlayan yapay zeka TYT'de Türkçe'den 28.75 net, Sosyal Bilimlerden 16.25 net, Matematik'ten 2.5 net ve Fen Bilimlerinden 5 net yaptı.

AYT'de Sosyal Bilimler-1 (Tarih-Coğrafya)'de 40 soru, Sosyal Bilimler-2 (Tarih-Coğrafya-Felsefe-Din Kültürü)'de 40 soru, Matematik'te 20 soru ve Fen Bilimlerinden 40 soru yanıtlayan yapay zeka Sosyal 1 testinden 36.25 net, Sosyal 2 testinden 35 net ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinden tam puan aldı.AYT Matematik'te -5 net, Fen Bilimlerinde ise 2.5 net yaptı.

2024 YKS SORULARINI ÇÖZEN YAPAY ZEKA KAÇ PUAN ALDI?

Bu sonuçlar doğrultusunda, ChatGPT-40 Eşit Ağırlık'ta 347 puan, Sözel'de 469 puan ve Sayısal'da 239 puan elde etti.

YAPAY ZEKA HANGİ BÖLÜMLERE YERLEŞTİ?

Bu puanlarla ChatGPT-40, Eşit Ağırlık puanıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme, Anadolu Üniversitesi İktisat, Sözel puanıyla ODTÜ Tarih ve Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerine yerleşebiliyor.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024'te açıklanacak.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesine, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ulaşabilecek.

Sonraki Haber