Yapay zeka çizdi! 100 yıl sonra İngiltere'de şehirler nasıl olacak?

Midjourney adlı yapay zeka uygulamasında İngiltere'de 100 yıl sonra nasıl olacağını merak eden araştırmacı yapay zeka uygulamasına o resimleri çizdirdi. Bakın 100 yıl sonra İngiltere'de şehirler nasıl olacak?

Yapay zeka çizdi! 100 yıl sonra İngiltere'de şehirler nasıl olacak?

Yapay zeka günümüzde artık birçok alanda kullanılmaya başlandı. Bu konuda film oyuncuları gelecekteki imaj hakları için endişeleniyor, savunma uzmanları ise savaşın gelecekte nasıl bir yöne evrileceği hakkında endişeleniyor. Tüm bunlar olurken dünyanın en güçlü teknoloji beyinleri bile, yapay zeka teknolojisi ile bir gün bizi yok edebilecek bir şey yaratma şansımız olabileceğinden endişe duyuyor.

Tüm bunların yanında sanatsal etkinlikler ve görsel tahminleri de yapay zeka uygulamaları aracılığıyla hayali olarak yapılabiliyor. Midjourney adlı yapay zeka uygulamasında İngiltere'de 100 yıl sonra nasıl olacağını merak eden araştırmacı yapay zeka uygulamasına o resimleri çizdirdi. Bakın 100 yıl sonra İngiltere'de şehirler nasıl olacak?

İşte 20120'li yıllardan o görüntüler:

BIRMINGHAM

Yapay zekanın fütüristik Birmingham yorumu hakkında fark edeceğiniz ilk şey, eski binaların korunduğu, ancak iyi bir önlem için etrafta çok sayıda fütüristik gümüş binanın yer aldığıdır.

Elbette, bazı ek gökdelenler ve uçan yürüyüş yolları var, ancak burası hala tanınabilir bir Birmingham.

NEWCASTLE

Newcastle çok daha büyük bir değişikliğe hazırlanıyor olabilir; yapay zeka, tarihi ve ikonik Tyne Köprüsü'nü koruyor, ancak -gördüğünüz gibi- bir resimde genişletiyor, diğerinde ise oldukça radikal bir şekilde değiştiriyor.

Dahası, sağ üstteki resimde Newcastle'dan çok Kopenhag ya da Amsterdam'la ilişkilendirebileceğiniz ciddi anlamda yüksek ama eski tarz binalar var gibi görünüyor.

Belki de Newcastle için bir İskandinav eksklavı ya da hedonistik turizm merkezi olarak bir gelecek vardır.

LIVERPOOL

Kuzey İngiltere'nin diğer ucundaki Liverpool da eski dünyanın cazibesini bir parça koruyor

Elbette, Liverpool'un devasa binalarını inşa eden paranın kaynağı konusunda hemfikir olmayabiliriz, ancak çok az kişi bunların çok güzel binalar olmadığını iddia edebilir.

Liverpool zaten fütüristikRadio City Kulesi'ne sahip, ancak geleceği tahmin eden robota göre bundan daha fazlası olmayacak.

Aslında, Liverpool muhtemelen bu simülasyonda çalışılan tüm şehirler arasında en tanınmış olanıdır. Yani, görünüşe göre bu dünyada var olan bazı inanılmaz fütüristik tekneler ve uçan arabalar dışında.

MANCHESTER

M62'nin biraz aşağısında Manchester var ve bu biraz tuhaf bir yer.

Resmin bir tarafı Manchester'ı Viktorya dönemine geri dönmüş gibi gösteriyor; devasa bacalar ve eski tip arabalar sahneye hakim. Ancak diğer tarafta pırıl pırıl köprüler ve devasa neo-gotik katedral tarzı binalar.

Sonuç olarak bu görüntüler, LS Lowry'nin bir bilim kurgu çizgi romanı yaratmak için işe alınan sanatçı olması gibi bir şey.

Geleceğin Manchester'ı hala kasvetli ve önsezili bir çekiciliğe sahip, çünkü muhtemelen hala her zaman aşağıya iniyor.

LONDRA

Geleceğin olağan yorumları söz konusu olduğunda başkent biraz daha benzerdir.

Görünüşe göre birkaç uçan araç ve çok daha fazla sayıda şu yüksek soğana benzer kürelerden var.

Tahmin edebileceğiniz gibi Big Ben duruyor -aslında sol alttaki resimde iki tane var- ve Thames Nehri değişmemiş gibi görünüyor, ancak onu çevreleyen binalar şu anda olduklarından biraz daha soyut ve -bazı durumlarda- süslü.

Gelecek gerçekten böyle olacaksa, iyi bir iş yapmış olacağız ve hepimiz kendimizden çok memnun olabiliriz.

Sonraki Haber