Yaprak dökümü sürüyor 8 haftada 9 ayrılık!

Süper Lig kulüpleri teknik direktör konusunda istikrar yakalayamıyor. Son olarak Antalyaspor, tecrübeli çalıştırıcı Ersun Yanal ile yollarını ayırdı

SÜPER Lig’de önceki sezonlardan bilinen senaryo bu yıl da benzer biçimde öne çıkıyor. Kulüpler, başarısızlığın faturasını ilk olarak teknik direktörlere kesiyor. Ligde son olarak Antalyaspor’da da teknik direktör ayrılığı yaşandı. Akdeniz ekibi, ligin 8’inci haftasında Adana Demirspor karşısında alınan 2-1’lik yenilginin ardından Ersun Yanal ile yol ayrımına gitti.

DOKUZ KULÜPTE DEĞİŞİKLİK

2021-2022 sezonunda geride kalan 8 haftalık süreçte Kasımpaşa, Kayserispor, Adana Demirspor, Göztepe, Alanyaspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Yeni Malatyaspor ve Antalyaspor teknik direktör değişimine gitti.

Süper Lig'de ilk teknik direktör değişikliği Kasımpaşa'dan geldi. İlk haftanın ardından Şenol Can'la yollarını ayıran Kasımpaşa, bu koltuğa Cihat Arslan'ı getirdi. İkinci haftadan sonra Yalçın Koşukavak'la yollarını ayıran Kayserispor, tecrübeli çalıştırıcı Hikmet Karaman ile anlaşmaya vardı. Ligde üçüncü haftanın ardından Adana Demirspor Samet Aybaba, Göztepe Ünal Karaman ve Alanyaspor da Çağdaş Atan'la yollarını ayırdı. Adana Demirspor İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella, Göztepe Sırp teknik direktör Nestor El Maestro ve Alanyaspor da Bülent Korkmaz’ı göreve getirdi.

Ligde 6’ncı haftanın ardından Çaykur Rizespor Bülent Uygun'la yol ayrımına gitti. 8’inci haftadan sonra Başakşehir Aykut Kocaman'la, Yeni Malatyaspor İrfan Buz ve Antalyaspor da Ersun Yanal'la yola devam etmeme kararı aldı. Çaykur Rizespor'da Hamza Hamzaoğlu, Başakşehir'de Emre Belözoğlu göreve başladı. Antalyaspor ise gazetemiz baskıya girdiği sırada yeni teknik direktör seçimini henüz yapmamıştı.

YABANCI TEKNİK DİREKTÖR SAYISI 4

İlk 8 haftanın ardından Süper Lig’de görev alan yabancı teknik direktör sayısı dört. Fenerbahçe'de Portekizli Vitor Pereira, Fatih Karagümrük'te İtalyan Francesco Farioli'nin yanı sıra Göztepe ve Adana Demirspor da yoluna yabancı çalıştırıcılarla devam ediyor.

Sonraki Haber