Yaprak sarması pişirirken içine 1 su bardağı o malzemeden ekleyin! Yumuşacık oluyor, tadına doyum olmuyor...

Yumuşacık yaprak sarması tarifinin sırrı ortaya çıktı. Meğer içine bir su bardağı her evde bulunan o malzemeden eklemek gerekiyormuş. Onunla pişen yaprak sarmasının tadına doyum olmuyormuş. İşte yaprak sarmasının lezzetine lezzet katan püf noktaları...

Türk mutfağının en çok sevilen lezzetlerinden biri yaprak sarması. İncecik sarılmış, yumuşacık bir yaprak sarmasına eminiz hiç kimse hayır diyemez. Peki, yumuşacık yaprak sarması nasıl pişirilir? Siz de bin bir emekle hazırladığınız yaprak sarması yumuşacık olsun istiyorsanız tarifimizi mutlaka deneyin. İçine ekleyeceğiniz sodalı karışım, sarmanıza lezzet katacak. İşte sodalı yaprak sarma tarifi...

SODALI YAPRAK SARMASI İÇİN MALZEMELER

1 kilogram asma yaprağı
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
3 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz

Pişirmek İçin:
3 yemek kaşığı sumak
3 su bardağı su (kaynatılmış)
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı maden suyu

SODALI YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR?

1- Asma yapraklarını bol su ile yıkayın. Ardından yapraklarını kaynamış suyun içine atın ve renkleri döndüğünde çıkarın.

2- Dolmanın iç harcı için kuru soğanı yemeklik bir şekilde doğrayın. Yıkadığınız pirinci, salçayı, zeytinyağını ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.

3- Tencerenin dibine yaprakları yerleştirin. Ardından hazırladığınız harç ile yaprakları sarıp tencereye dizin.

4- En son olarak üstlerini kararmamaları için yaprakla kaplayın.

5- Sarmaların üzerine sıvı yağ gezdirin ve ardından bir şişe maden suyu ve sumaklı kaynamış suyu ilave edin.

6- Sarmaların üzerini tabakla kapatıp kısık ateşte 60 dakika boyunca pişirin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Sonraki Haber