Yarım çay bardağı irmik yetiyor ve şekerpareden bile güzel oluyor! Farklı şerbetli tatlı arıyorsanız hemen deneyin!
Yarım çay bardağı irmiğiniz varsa hemen bu tarifi deneyin. Kolay şerbetli tatlı arayışında olanlar da bu tarifi çok sevecek. İşte karşınızda en değişik irmikli damla tatlısı tarifi...
Farklı şerbetli tatlı tarifi arayanlar bu tarife bayılacak! İrmikli tatlıları sevenler ise tadına hayran kalacak. Şeklinden sunumuna kadar her ayrıntısıyla misafirlerinize ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz irmikli damla tatlısının yapımı da oldukça kolay! İşte karşınızda irmikli damla tatlısı tarifi...
İRMİKLİ DAMLA TATLISI İÇİN MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
100 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
1/2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1su bardağı kavrulmuş badem(ortasına batırmak için)
Bulamak İçin:
1 su bardağı irmik
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu
İRMİKLİ DAMLA TATLISI NASIL YAPILIR?
1- Bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
2- Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte tıkırdatın.
3- Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.
4- Geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
5- Üzerine margarin veya oda ısısındaki tereyağını ekleyin.
6- İrmiği ilave edin.
7- Kabartma tozunun tamamını ilave edin.
8- Unu da ilave edin ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
9- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
10- Hamuru tezgahta eliniz yardımıyla şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
11- Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın.
12- Hamurun ortasına bademleri yerleştirin.
13- Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine damla tatlılarınızı aralıklarla yerleştirin ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin.
14- Fırından çıkan tatlınızın üzerine hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
15- Şerbeti çektikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin!