Yarış güzeldi ama...

Formula 1'de İstanbul ayağı geride kaldı. Bottas'ın galibiyetiyle sonuçlanan organizasyonda yarışşeverler giriş ve çıkışta saatlerce beklemek zorunda kaldı

Yarışşeverlerin beklediği Formula 1 İstanbul Grand Prix'i önceki gün yapıldı. Oldukça zevkli geçen yarışın galibi Mercedes pilotu Valtteri Bottas oldu. Verstappen ikinci, Perez üçüncü olurken Hamilton ise beşincilikle yetindi. Böylelikle Verstappen 262.5 puana yükselip şampiyona liderliğini ele geçirirken, Hamilton 256.5 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sezonun bir sonraki ayağı 22-24 Ekim tarihlerinde ABD'nin COTA pistinde gerçekleştirilecek. Yaklaşık 100.000'den fazla kişi yağmura rağmen yarışı izlemeye gelirken organizasyon tamamiyle dolu tribünler önünde yapıldı. Fakat madalyonun bir diğer yüzü daha vardı o da trafik yoğunluğuydu. Yerli ve yabancı turistler yarışa gitmek isterken kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Araçları ile ilerleyemeneyn seyirciler uzak mefase olmasına rağmen araçlarını bırakarak kilometrelerce yürüdü.

YARIŞIN BİTMESİNİ BEKLEMEDİLER

Yarışa yetişemeyen binlerce kişi start verildikten sonra yerlerine geçerken binlerce yarışşever de trafiğe kalmamak için yarışın bitmesini beklemeyerek pistten erkenden ayrıldı. Ben de bu yazıda yarış hakkındaki deneyimlerimi ve yaşadıklarımı aktarmak istiyorum. Evet çok güzel bir yarış, evet çok keyif aldım ama bu benim yaklaşık 10 saatimin yollarda geçmesine neden oldu. Küçükçekmece'de yaşayan biri olarak saat 10'da evden çıkmama rağmen içeriye ancak yarışın başlamasına bir kaç dakika kala girebildim. Marmaray ile Pendik'e geldiken sonra piste giden otobüslerle ulaşım sağlamaya çalıştık fakat piste yaklaşık 3 kilometre kala araçlar trafikten dururken yolcular otobüsten inip yürümeye başladılar. Yaklaşık 3 km yürüdükten İntercity İstanbul Park'a ulaştık ama bununla da bitmedi. On binlerin akın ettiği ve girişin sadece bir yerden verildiği mekanda tam 1 saat sonra içeri girebildik.

MAHŞERİ KALABALIK

Bottas'ın galibyetiyle sonuçlanan yarışın ardından çıkışta da tam bir mahşeri kalabalık vardı. Çünkü gelişte insanlar parça parça geliyor ve buna rağmen kuyruk oluşuyorsa aynı anda 100.000 küsür taraftarın çıkışını hayal edin. Girişteki gibi tek kapıdan yüzbin kişinin çıkışını beklerken zaten 1 saat geçiyor. Daha sonra çıkmayı başarırsanız 1 saat daha otobüs kuyruğu, otobüse binmeyi başarırsanız da saatler süren trafik yoğunluğu... Sonuç olarak burqadan şehir dışında herhangi bir maça gitmek daha kısa sürerken aynı şehirde bulunan organizasyon için saatler süren yolculuk yapmanız gerekiyor. Saat 10.00'da Küçükçekmece'de başlayan yol serüvenim yarış 17.00'de bitmesine rağmen 22.00'de sona eriyor ve akıllarda şu soru kalıyor. ''Bir daha yarış izlemeye gider miyim?'' Bir yarışseverle konuştuğumuzda ise Formula 1'i çok severek takip ettiğini fakat bu durumun değişmezse bir daha gelmeyi düşünmediğini söyledi. Yarışa Ankara'dan gelen ve yakın olsun diye Tuzla'da otelde kaldığını ve ona rağmen geç kaldığını belirten izleyici, ''Normalde yarım saatlik mesafeyi 3 saatte gelebildim, aynı şeyleri yaşamamak için sonucu beklemeden ayrıldım fakat 2 saattir buradayız ve çıkamadık. Uçağımı da kaçırdım. Buraya çevre düzenlemesi şart. Bu insanların gelmesini istiyorsanız buraya mutlaka çözüm bulunmalı'' dedi.

Sonraki Haber