Yaşamadığı eve barınma desteği geldi

Afetzedelere verilen barınma desteğiyle ilgili karmaşa yaşandığı idida edildi. Önceki ikameti hasarlı olan bazı afetzedelere de destek ödemesi yapıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre konutu hasarlı olanlara hane başına acil ihtiyaçlar için 10 bin lira ödeme yapılıyor. Hesabına para yatan bazı afetzedeler, bulundukları ikametgaha göre değil, önceki ikametgahları için hesaplarına para yattığını ifade etti.

Gaziantep'te Şehitkamil ilçesi Sarıgüllük Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi Hilal Mazıcıoğlu Apartmanında oturan Nuri Işık, 7 ay kadar önce 2 mahalle öteden şu anki ikametine taşındı. Işık'ın hem oturduğu ev hem de daha önceki evi hakkında hasarlı tespiti yapıldı. Telefonuna gelen mesajla hesabına para yattığını öğrenen Işık, parayı çekti. Aydınlık'a konuşan Işık, “Eski adresimde şu anda oturanlar bana ulaştı. Devletin yatırdığı nakdi yardımı benden talep etti.” dedi. e-Devlet’ten kontrol ettiğinde ikametgahının hâlâ eski evde gözüktüğünü gören Işık, "Taşındığımda nakil başvurusunu yaptım, yeni konutunun elektrik, su gibi aboneliklerini açtırdım." diye konuştu.

2 YIL ÖNCEKİ EVE ÖDEME

Nuri Işık kardeşi ve annesinin de aynı sorunu yaşadığını anlattı. Işık, “Annem Şükran Işık için de nakdi destek yattı. e-Devlet’ten kontrol ettiğimizde resmi olarak ikametgahı olmayan ve 2 yıl önce taşındığı ev için hesabına para yatırmışlar. Bir karışıklık olduğu açık. Yanlışlık yaşayan vatandaşlar nakdi desteği alabilmek için birbirinin peşine düşüyor. Bu durumdan dolayı bizler de zor duruma düştük. Devletimizin bu duruma dikkat etmesi ve nakdi desteği yatırırken daha dikkatli davranması gerekli.” dedi.

Sonraki Haber