Yaşayan 10 dev insan!

Tarih boyunca sıradan insan boyunu aşan, deva büyüklükleriyle dikkat çeken olağanüstü bireyler varolmuşlardır. İşte gerçekten bir dev olarak tarihe geçmiş 10 insan...

"Dev İnsanlar Geçmişte Hiç Var Oldu mu?" sorusuna yanıt niteliğinde tarihte yaşamış 10 dev insanı sizin için derledik.

İşte, deva büyüklükleriyle tarihe geçen 10 dev...

1- Robert Pershing Wadlow, tıp tarihinde tanınmış en uzun boylu insandır. Alton, Illinois'da doğduğu için Alton devi olarak da tanınırdı. Öldüğünde 2,72 m boy ve 220 kg ağırlığa sahipti.


2- Sultan Kösen, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insanı. Boyu 2 metre 51 santimetre'dir. Aynı zamanda 27,5 cm ile yeryüzünün “en büyük ellerine” ve 36,5 cm ile “en büyük ayaklarına” da sahiptir. Boyundaki aşırı uzama hipofiz bezindeki aşırı büyüme hormonu salgılayan bir tümöre bağlıdır. Kösen'in tümörü başarılı bir ameliyatla alındı ve büyümesi durdu.
3- Yao Ming, Çinli eski NBA basketbolcusudur. En son Houston Rockets takımında oynamıştır. 2,29 m boyuyla NBA tarihinin en uzun oyuncuları arasında yer alır. Babası 2,08 m boyunda, annesi 1,88 m boyundadır. Yao'nun anne ve babası Çin'deki en uzun eştiler.

4- André the Giant, Fransız aktör ve profesyonel güreşçi. Polonyalı bir annenin ve Bulgar bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. 2,24 m uzunluğundaydı.

5- Vikas Upal'ın boyu 2.51 olarak belirtilse de, resmi olarak ölçülmediği için Guinness Rekorlar Kitabı'na giremedi.
6- Édouard Beaupré, bildirilen 2,52 m boyuyla kayıtlı tarihin en uzun adamlarından biriydi.
7- Trijntje Keever 1616 yılında Polonya'da dünyaya geldi. 2.54 metrelik boyuyla tarihin en uzun kadını olarak kabul edilmiştir.
8- Zeng Jinlian, modern zamanlarda doğrulanmış en uzun kadındı ve Jane Bunford'un rekorunu geride bıraktı. 2.48 metre boyundaydı.

9- 2.32 metrelik boyuyla Sandra Elaine Allen, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en uzun kadını olarak tanınan Amerikalı bir kadındı.
10- Maria Felicciana Dos Santos, 2.24 metrelik etkiyelici boyuyla Brezilya'nın en uzun kadını olarak bilinmelidir.

Sonraki Haber