Yattığınız yerden bu hareketleri yapın! Bacaklarınız tığ gibi olacak...

İş temposunda vücut sağlığına yeterince dikkat edemeyenler dikkat! Hiçbir alet kullanmadan kendi evinizde 15 dakika ayırarak yapabileceğiniz bu hareketlerle ince ve fit bacaklara sahip olacaksınız…

Son yılların en yaygın sorunlarından olan obezite, giderek artan hareketsiz yaşamın bir sonucu olarak herkesi tehdit ediyor. Özellikle masa başı çalışan kişilerde istenmeyen kilolarla mücadele etmek giderek zorlaşıyor. Eğer siz de spor yapmak için yeterli zamanı bulamıyorsanız bu haberimiz sizin için! Sadece bir mat yardımıyla evde yapabileceğiniz bu hareketlerle daha sıkı bacaklara kavuşmak mümkün. İşte o hareketler…

BACAK KALDIRMA

Dış bacak ve basen bölgelerini çalıştırıp inceltmek istiyorsanız bu bacak hareketiyle çok kısa sürede amacınıza ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken şey sadece bir matın üzerine yan pozisyonda uzanarak üstte kalan bacağınızı yavaş bir biçimde yukarı kaldırıp aşağı indirmek. Bunu yaparken kalçanızı sıkarak daha etkili bir sonuca ulaşabilirsiniz. Ayrıca bacak kaldırma hareketinin hızını iyi ayarlamalısınız. Çok yavaş yaptığınız takdirde bacaklarınız erkenden yorulabilir, çok hızlı yaptığınız takdirde hareket etkisi azalabilir. Bu hareketi 3 set ve 15 tekrar olarak uygulayabilirsiniz.

MAKAS HAREKETİ

Makas egzersizi hem üst ve alt bacaklarınızı hem de karın bölgenizi aynı anda çalıştıran çok etkili bir harekettir. Makas egzersizini yapmak için bir matın üzerine sırt üstü uzanın. Ardından iki elinizi de kalçanızın altına koyun. Belinizin düz bir pozisyonda olduğundan emin olduktan sonra iki bacağınızı da yukarı doğru uzattıktan sonra aşağı-yukarı hareket ettirin. Düzgün ritimde uygulandığı takdirde üç bölgenizi birden çalıştıracak bu egzersizi 12-15 tekrar olmak üzere 3 set halinde uygulayabilirsiniz.

SANDALYE EGZERSİZİ

Etkili bir alt bacak egzersizi olan sandalye egzersizi, evde oldukça kolayca yapabileceğiniz bir hareket. Baldır bölgenizi inceltmek ve calf kaslarını çalıştırmak için yapılan bu hareket için bir sandalye kullanılıyor. Bir sandalyede düz bir pozisyonda oturduktan sonra kollarınızı öne doğru uzatın. Bu esnada sağ ayağınızı sol dizinizin üstüne koyun. Ardından sandalyeden hafifçe doğrulun ve üç saniye bekledikten sonra tekrar oturun. Aynı işlemi sırayla her iki bacağınız için de uygulayabilirsiniz. Sandalye egzersizini her bacak için 12 tekrar olmak üzere 2 set halinde uygulayabilirsiniz.

KÖPRÜ EGZERSİZİ

Basen bölgesi ve arka bacak için en etkili yöntemlerden olan köprü egzersizi, kısa sürede hayal ettiğiniz bacak yapısına ulaşmanızı sağlayacak. Bunun için bir matın üzerine sırt üstü uzanıp ellerinizi vücudunuza paralel olacak şekilde iki yana koyun. Ardından ayak tabanlarınız yere değecek şekilde dizlerinizi bükün. İki ayağınız arasında bir karış kadar bir boşluk olduğundan emin olun. Omuzlarınızdan diz kapaklarınıza kadar vücudunuzun düz bir formda bulunması gerekiyor. Tüm bu şartları sağladıktan sonra belinizi üç saniye süren tempolarda aşağı indirip yukarı kaldırın. Bu hareketi 15 tekrar ve 3 set şeklinde uygulayabilirsiniz.

Bu egzersizlerin daha etkili olması için kontrollü bir biçimde ağırlık kullanabilirsiniz. Bileklerinize takacağınız ağırlıklarla egzersizlerden daha iyi sonuç almak mümkün.

Sonraki Haber