Yavaş ve Dervişoğlu baş başa yemek yedi

Cumhurbaşkanı adaylığı için alternatif senaryolar üzerinde çalıştığı öne sürülen Mansur Yavaş’ın, Müsavat Dervişoğlu ile ikinci kez aynı karede yer alması dikkat çekti. Yan yana oturan, kazananlara beraber ödül veren ikilinin baş başa yemek yediği öğrenildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, İYİ Parti’yle ilişkiyi ilerletiyor. 25 Ağustos’ta Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Yavaş ve Dervişoğlu, bu sefer de 15 Eylül’de ABB’nin 2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinde buluştu.

Gün boyu birlikte olan ve samimi pozlar veren ikilinin baş başa yemek yediği öğrenildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tüzük Kurultayı’ndaki konuşma krizinin üzerine yaşananlar Yavaş’ın alternatif bir cumhurbaşkanı adaylığı senaryosu üzerine çalıştığı iddialarını yeniden gündeme getirdi.

CHP FOTOĞRAFLARDA YOK

Mansur Yavaş ve Müsavat Dervişoğlu, ABB ASKİ Spor Kulübü’nün geçen hafta sonu düzenlediği 2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinde buluştu. Yavaş ve Dervişoğlu protokolde yan yana oturdu. Kazananlara beraber ödül verdi. Hatıra fotoğraflarında İYİ Parti kalabalık şekilde yer alırken, CHP’den kimsenin olmaması dikkat çekti. CHP’nin İl Başkanı düzeyinde katıldığı ve protokolde de kenarda kaldığı görüldü.

Gün boyu birlikte olan ikilinin baş başa yemek yediği öğrenildi. 15 Eylül’deki ABB etkinliği, Yavaş’ın İYİ Parti ile buzları erittiğini bir kez daha gösterdi.

YAVAŞ VE İYİ PARTİ EKİPLERİ İÇ İÇE

29 Ağustos’ta Aydınlık’a konuşan İYİ Parti kaynakları Müsavat Dervişoğlu’nun göreve gelmesiyle yeni bir sayfa açıldığını belirtmişti. “Meral Hanım zamanındaki yüz çevirme artık yok.” ifadelerini kullanmıştı. Yavaş’ın alternatif bir Cumhurbaşkanı adaylığı senaryosu tasarladığını, İYİ Parti’nin de yeni bir oyun kurma peşinde olduğunu ileri süren partililer şöyle anlatmıştı:

“İYİ Parti dinamikleri zaten hep irtibattaydı. Meral Hanım zamanındaki yüz çevirme artık yok. Müsavat Dervişoğlu göreve geldikten sonra Yavaş cephesinin İYİ Parti’ye bakışı çok değişti. Zaten Yavaş’ın ekibi İYİ Parti’nin kurucularından. Örneğin Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, kurucu il başkanı. Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu eski ilçe başkanımız. Mansur Yavaş Gönüllüleri oluşumundaki pek çok kişi de öyle.”

‘BU KAREYE İYİ BAKIN’ MESAJI

İYİ Partililer, yakınlaşmanın tarafların karşılıklı olarak birbirine olan ihtiyaçtan kaynaklandığını kaydederek Yavaş’ta “Bağımsız girerim ama cumhurbaşkanı adayı olurum.’ düşüncesi olduğunu dile getirmişti. “İki taraf da birbirlerine olan ihtiyacın farkında. Koray Aydın’ın ayrılık dalgasına rağmen İYİ Parti, Ankara ve İstanbul’un ilçelerinde yapılanmalarını tamamladı.” cümlelerini kurmuştu.

Öte yandan İYİ Parti Genel İstişare Kurulu Üyesi Fatih Demirkol, 15 Eylül’deki ekinlikte yan yana oturdukları fotoğrafı paylaşarak Mansur Yavaş’ı “Cumhurbaşkanı”, Müsavat Dervişoğlu’nu “Başbakan” ilan etti. Demirkol önceki gün sosyal medya hesabından şöyle yazdı: “Bu fotoğraf karesinde yakın siyasi tarihimizin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanlar Kurulu Üyeleri, ABB Başkanı yer alıyor. Tarihe not düşelim. Allah yolumuzu açık eylesin.”

KRİZ KÜRSÜYE YANSIMIŞTI

CHP Tüzük Kurultayı’nın üçüncü gününe Mansur Yavaş’ın çıkışı damga vurmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Yavaş, kendisine konuşma yapacağının 1 saat önce bildirilmesine sitem etmişti. Fitne ateşine odun atıldığını öne süren Yavaş şunları söylemişti:

“Polemik çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve bu konulardaki fikirlerimi açıklamak isterdim. Ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp, ‘Siz de konuşun’ dendi. Değerli arkadaşlar bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa, şöyle bir sorun vardır: Aylardır yakılan fitne ateşine, yani ‘Ekrem mi? Mansur mu?’; ki şiddetle karşı çıkıyoruz. Biz 14 tane büyükşehir belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız, maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz.”

Sonraki Haber