Yazlık patatesler sofralarda yerini alıyor

Afyonkarahisar'da hasadına başlanan yazlık patatesler fabrikada işlenerek sofralara ulaşıyor. Kentte patates hasadını sürdüren üreticiler, ekili alanların artması ve yağışın iyi olmasına bağlı olarak bu hasat döneminde rekoltenin artacağını öngörüyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Afyonkarahisar'da 2021'de 151 bin dekarlık alanda patates üretildiğini dile getirdi. Acar, "2021'de Afyonkarahisar'da toplam üretimimiz 585 bin tondu. Geçen yıl üretim 2020'ye göre artmıştı. Bu yıl biraz daha artmasını bekliyoruz. Bizim ürettiğimiz patateslerin büyük çoğunluğu yazlık. Temmuz başında çıkmaya başlıyor" dedi.

Kentte sözleşmeli patates ekiminin de yaygınlaşmaya başladığını aktaran Acar, "İşleme tesislerinden parmak patates üretimi yapan var. Patates püresi üreten tesisler var. Özellikle parmak patates ihracata yönelik ürün. Onun dışında patates püresi de iç piyasada toplu tüketim yerlerine verilen bir ürün" diye konuştu.

Sonraki Haber