Yediğiniz tüm un helvalarını unutun! Un helvasını böyle yaparsanız tadına doyum olmuyor
Geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan un helvasını bir de böyle yapmayı deneyin. Çikolatalı lokmalık un helvası özellikle çocukların vazgeçilmezi oluyor. İşte enfes çikolatalı lokmalık un helvası tarifi...
Geleneksel tatlıları uyarlayarak yeni tatlar keşfetmeyi seviyorsanız bu un helvası tarifi tam size göre. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını böyle hazırlarsanız hem çok daha kolay ikram edeceksiniz hem de her tadandan tam not alacaksınız. İşte karşınızda çocukların da bayılarak yediği çikolatalı lokmalık un helvası tarifi...
ÇİKOLATALI LOKMALIK UN HELVASI İÇİN MALZEMELER
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 0,5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 60 gram çikolata
ÇİKOLATALI LOKMALIK UN HELVASI NASIL YAPILIR?
1) Tereyağını teflon tencereye alın ve erittikten sonra içine unu ilave edin.
2) Tahta bir kaşık ile unla tereyağını birbirleri ile özdeşleşene kadar yaklaşık 20 dakika kadar aralıksız kavurun. Unun rengi koyulaşmalı ancak yanmamasına özen gösterin.
3) Ayrı bir kasede toz şeker, su ve sütü iyice karıştırın. Kavrulan una bu karışımı kontrollü bir şekilde ilave edin.
4) Helva şerbeti çektikten sonra kıvam alana kadar kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5) Helva ılıklaştığında çikolatayı benmari usulü eritin. Un helvasından ise küçük parçalar alıp top şeklini verin.
6) Şekil verdiğini un helvalarını eriyen çikolataya bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside soğumaya bırakın.
7) Çikolata tam olarak soğuyup katılaştıktan sonra servi edebilirsiniz.
İşte çikolatalı lokmalık un helvası hazır! Deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun!