Yemen halkından Ensarullah'a destek mitingi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Ensarullah’ın Kızıldeniz’deki operasyonlarını acilen sonlandırmasını isteyen tasarının kabulünün ardından başkent Sana’da binlerce kişi operasyonlara destek gösterisi düzenledi.

Ensarullah’ın Filistin’deki emperyalist ve siyonist saldırganlığa bir darbe vurmak için yaptığını ifade ettiği Kızıldeniz’deki operasyonlar başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde rahatsızlık yaratmıştı. Hareketinin sözcüsü olan Muhammed Abdülselam bu tasarının Gazze’deki saldırganlığa destek veren ABD’nin bir oyunu olduğunu ifade etti.

Yemen'in başkenti Sana'da yapılan operasyonlara destek gösterisine binlerce kişinin katıldığı görüntülendi. Katılımcıların Yemen bayrağı ile birlikte Filistin bayrağı taşıdıkları da objektiflere yansıdı.

NE OLMUŞTU?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine Ensarullah'ın Kızıldeniz'deki operasyonlarının derhal sonlandırılmasını isteyen karar tasarısını ABD ve Japonya önerdi. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

15 üyeli konseyde 11 üye ülke, tam adı "küresel ticareti, seyrüsefer hak ve özgürlüklerini ve bölgesel barışı engelleyen tüm saldırıları derhal durdurmasını" talep eden tasarı lehinde oy kullandı, 4 ülke ise "çekimser" kaldı.

Sonraki Haber