Yeni konut kredisi kampanyası geliyor! Kamu bankalarından düşük faizli kredi

Dar gelirli vatandaşlara uygun yeni konut kredisi kampanyası hayata geçirilecek. Uygun fiyatlı üretilecek konutlara kamu bankaları düşük faizli destek sağlayacak.

Açıklanan OVP'ye göre, yeni konut kredisi kampanyası hayata geçirilecek. İnşaat sektörü dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretimine başlıyor. Kamu bankaları da konut kredisi kampanyası ile destek verecek.

KAMU BANKALARI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI YAPACAK

Kamu bankaları ilk kez ev alacaklara uygun kredi kullandıracak. Artan maliyetler, salgın dönemi ve depremlerin ardından daralan konut arzının hızla arttırılması hedefleniyor. 

Fiyat istikrarı da gözetilerek sektörün büyümeye seçici ve hedef odaklı katkı vermesi sağlanacak. Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılacak.

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.

İLK KEZ EV ALACAKLAR İÇİN KREDİ FIRSATI

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ev sahibi olmak isteyenler için İlkevim projesi duyurulmuştu. Ekim ayında yürürlüğe girmesi beklenen kampanya ile konut sektörünün de canlandırılması hedefleniyor. Yüzde 1.20 faiz ve 15 yıl vade imkanıyla 1 milyon liraya kadar konut kredisi vatandaşlara ev satın alabilme imkanı sağlanacak.

İlkevim projesi ile yalnızca sıfır evlerde değil ikinci el konut satışında da geçerli olacak. Ev sahibi olmayı düşünenler için kredinin 180 ay olması aylık ödeme miktarını oldukça düşürüyor. 

Sonraki Haber