Yeni tehlike: FETÖ'cüler renklendi!

'Kimliği deşifre edilmemiş pek çok FETÖ üyesi, devlet içinde aktif faaliyet yürüten farklı cemaatlere geçiş yaparak 'renklenmeyi' başardı'

Büyük darbeler indirilen FETÖ, devletin can damarları TSK, Emniyet ve yargıdan temizlenirken başka kanallarında hayat bulmaya çalışıyor. Bunun için temel yöntem olarak da devlet içinde etkili diğer cemaat ve tarikat grupları içinde gizlenmeyi ve orada güç toplamayı seçiyor. Milliyet'ten Tolga Şardan, "Bürokrasideki kripto FETÖ’cüler tam olarak ortaya çıkarılamadı. Kimi renklenmiş, kimisi kendisini gizlenmeyi başarmış bürokratlar halen görevde" iddiasında bulundu.

Haberde şöyle denildi:

"15 Temmuz’dan sonra ekonomik gücü kesilmeye başlayan FETÖ, bu süreç öncesinde bürokrasinin ağır davranmasını fırsat bilip finans kaynaklarının büyük bölümünü yurtdışına taşıdı.

Örgüt, halen yurtdışındaki gelir kaynaklarından Türkiye’deki kadrolarına para aktarmaya devam ediyor. Ayrıca, yine yenilenen kadroların oluşturduğu himmet sistemi, kısmen de olsa devam ediyor. Ülke genelinde yapılan operasyonlarda bu yönde bilgi ve belgelere ulaşılıyor.

Devletin, örgütün finans kaynaklarına gecikmeli olarak el koyması ve muvazaalı satışlar örgütün maddi kazançlarına devam ettiğini gösteriyor. Bu nedenle, hakkında işlem yapılan şirketler ve şüphelilerin mal varlıklarının yanısıra muvazaalı satış işlemlerinin de ilgili kurumlarca araştırılması önemli.

FETÖ’CÜLER RENKLENDİ

FETÖ’nün henüz bitirilememesinin bir diğer gerekçesi ise, örgüt üyelerinin “renklendirmeye” girmiş olması.

Yapılan soruşturmalara göre, kimlikleri deşifre edilmemiş pek çok FETÖ üyesinin, şu anda devlet içinde daha aktif faaliyet yürüten farklı dini grup ve yapılar içine geçiş yaparak “renklenmeyi” başarması, kimi zaman FETÖ’yle ilgili yapılan çalışmalarda örgüt lehine kararların alınmasına olanak sağlıyor.

Büyük bir kentimizde yapılan bir operasyonda, iki FETÖ üyesi arasındaki ByLock yazışmasında; bir FETÖ’cünün “İlim Yayma’da kimse var mı?” sorusuna diğer FETÖ’cünün “Ben henüz yeniyim. Güven sağlayamadım” yanıtını vermesi dikkat çekici.

Buna benzer pek çok “renklendirme” vakası var.

KPSS soruşturmalarında başka cemaatlerden girenlerin bazılarının FETÖ bağının çıkması buna örnek.

Yine, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’u öldüren katilin başka bir dini yapı içinde olduğunu ortaya koymasına karşın FETÖ’nün mahrem imamıyla bağına ulaşıldı.

Eskişehir’deki üniversite katliamın katil zanlısının “renklendiği”ne yönelik iddialar var.

Farklı cemaat ve dini gruplara katılımda büyük artışlar yaşanıyor.

Bu bireylerin “renklenmiş” FETÖ’cü olabilecekleri yönünde istihbaratlar ve değerlendirmeler mevcut.

ÜST YÖNETİM KAÇTI

FETÖ’yle mücadele sürecinde örgütün yönetici konumundaki isimlerinin tamamına yakını yurt dışına kaçtı.

Bu durum, örgütün yurt dışından yönetilmesine imkan veriyor.

Verdikleri mesajlar örgüt kadrolarının yeniden yapılanmasına olanak sağlıyor.

Bu yönde önleyici tedbirler alınmakta zorlanılıyor.

FETÖ’nün yurtdışındaki faaliyetlerini izlemeleri ve yerel güvenlik birimleriyle bağlantıyı kurmaları için yurtdışı güvenlik ataşelerinin henüz görevlendirmesi yapılamadı.

BÜROKRASİDE KRİPTO TEHDİDİ SÜRÜYOR

Bürokrasideki kripto FETÖ’cüler tam olarak ortaya çıkarılamadı.

Kimi renklenmiş, kimisi kendisini gizlenmeyi başarmış bürokratlar halen görevde.

Pek çok örneği var, ama son örnek Mardin’den. Aynı zamanda belediye başkanlığına kayyum olarak atanan iki kaymakam, geçen hafta FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle görevden alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, bu iki isimle ilgili kararnameyi önüne getirenlere karşı tutumunun ne olacağı merak konusu.

İki kaymakamın referansları da merak ediliyor.

FETÖ’nün halen devam ettiği konusunda başka bir parametre bürokrasideki atamalar.

Geçmişte FETÖ’yle bir şekilde yolu kesişen ancak daha sonra yollarını ayıran bürokratlardan bazıları görevlerine devam ediyor.

Özellikle örgütün sivil toplum kuruluşlarını biçimlendirmesi sırasında fikir birliği içinde olan bazı üst düzey bürokratlar sessiz kalarak çalışmalarına devam ediyor.

SİLAHLI EYLEMLER BAŞLAYABİLİR

İstihbarat birimleri, bir süredir FETÖ’nün silahlı eylemlere başlayabileceği konusunda bilgiye sahip. Bu bilgi sadece devletin üst düzeyiyle paylaşılıyor.

Örgüt, terör örgütü tanımlaması altında büyük darbeler alıyor. Ve tıpkı benzerleri gibi yavaş yavaş yeraltına geçiyor. İzlenimler bu yönde.

FETÖ’nün siyasetteki faaliyetlerine yönelik haberleşme kayıtları mahkeme dosyalarına yansımış durumda.

8-10 YIL SÜRER

Geçtiğimiz günlerde görüştüğüm üst düzey bir yetkiliye FETÖ konusundaki normalleşme süresinin ne olduğunu sorduğumda “8-10 yıl arasında” yanıtını aldım.

Anlaşılan daha yapılacak çok iş var."

Sonraki Haber