Yeni vergiler gelecek mi? Bakan Şimşek ABD'den duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta, yatırımcı toplantılarını sürdürürken Türkiye ekonomisi ile ilgili mesajlar verdi. Şimşek, harcama disiplini ve sıkı maliye politikalarına vurgu yaparken yeni vergiler gelecek mi sorusu da yanıt buldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta, bankacılık devleriyle bir araya geldi. Bakan Şimşek'in Türkiye ekonomisine ilişkin sunumunu dinleyen Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimi programı tebrik etti.

Toplantılarda Şimşek'in, ekonomi programındaki son dönem gelişmelerine, özellikle de kamu maliyesi alanındaki önceliklerine değindiği öğrenildi.

YENİ VERGİLER GELİYOR MU?

Şimşek'in, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin sıkı maliye politikalarının odak noktası olacağını ve yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını aktardığı öğrenildi.

9 MİLYAR DOLARLIK FİNANSMAN BEKLENTİSİ

Bu arada, Türkiye'nin 2024-2028 yıllarında IFC'den 9 milyar dolar tutarında finansman sağlaması bekleniyor. 2024 mali yılı için yaklaşık 3,6 milyar dolar, 2025 mali yılı için şimdiye kadar 600 milyon dolar finansman IFC tarafından özel sektöre sağlandı.

Sonraki Haber