Yeniden inşa için seferberlik başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden iki ay geçmesine rağmen dayanışma hız kesmeden sürüyor.

Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla çok sayıda iftar programı, yardım kampanyasına dönüştürüldü. Bunun son örneklerinden birini Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı (HGTV) sergiledi. Rotterdam kentinde depremzedeler için düzenlenen iftarda yaklaşık 39 bin avro bağış toplandı. 500 kişinin katıldığı iftar programında Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, semazen gösterisi sergilendi. Programda konuşma yapan HGTV Başkanı Nilgün Şahin, bugüne kadar HGTV aracılığıyla 690 bin avro bağış yapıldığını müjdeledi. “Tekrar birlik olmamız lazım” diye konuşan Şahin, “Kısa vadede yardımlar yapıldı, hepinize teşekkür ediyoruz. Ama uzun vadede de yardım yapmaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Vakfın Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta iki aş evi kurduğunu da belirten Şahin, “burada günlük 1500 kişi her gün iftar yapıyor. Depremzedelere gıda kolileri dağıtılıyor. Ailelerini kaybetmiş tıp fakültesi öğrencilerine bir yıl burs vermeyi hedefliyoruz. Yardımlarınızın tamamını depremzedelere ulaştıracağız” diye konuştu.

RAMAZAN İNSANİ DEĞERLERİ GÜÇLENDİREN AYDIR

Almanya’nın Köln kenti yakınında Bergneustadt beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nin verdiği iftar yemeği büyük ilgi gördü.

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey depremlerden dolayı bu yıl ki Ramazana buruk girildiğini söyledi. Kuzey, “Bu inanılmaz büyüklükteki deprem bölgesinin hala dayanışmamıza, yardımımıza ve desteğimize ihtiyacı var. Bu bağlamda, DİTİB ailesi olarak Ramazan için “İftar ve Sahurumu Kardeşlerimle Paylaşıyorum” temalı bağış kampanyası gibi birçok yardım organizasyonu düzenlenmektedir. Empati kurma ve ihtiyaç sahipleri için bağışta bulunma isteği Ramazan ayında daha bilinçli yaşanır. Ramazan bize bunu hatırlatmakla kalmıyor, bizzat yaşatıyor. Bize ihtiyacın ne anlama geldiğini gösteriyor. Ramazan, herkesin kendi değerini ve yerini bulduğu güçlü, dayanışmacı bir toplum inşa etmeye çağırır. Ramazan’ın ruhu budur. Bu Ramazan, hep birlikte bir umut tohumu ekelim ki, soframızda, şehrimizde, ülkemizde, dünyada ve kalbimizde barış, birlik ve beraberlik büyüsün” ifadelerini kullandı.

DİTİB İftar Yemeği

İNGİLİZ DEVLET KÜTÜPHANESİNDE İFTAR

Ramazan Çadırı Projesi kapsamında İngiltere’nin farklı sembolik yerlerinde düzenlenen toplu iftarlar sürüyor. 10. yıl dolayısıyla bir iftar programı, Başkent Londra’daki British Library’de düzenlendi. Müslümanların yanı sıra diğer din ve inançlardan çok sayıda kişinin katıldığı iftar programına, Camden Belediye Başkanı Nasim Ali ve British Library Operasyonlar Başkanı Jerry Shillito da katıldı. Proje kapsamında geçen hafta da Victoria ve Albert müzesi ile Chelsea futbol takımının stadyumu Stamford Stadı’nda iftar programları düzenlenmişti. Proje, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından da destekleniyor.

Sonraki Haber