‘Yeniden yapılanmanın bilincindeyiz’

A MİLLİ Erkek Basketbol Takımımızın pivotlarından Sertaç Şanlı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda yarın deplasmanda Büyük Britanya ile oynayacakları maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kariyerine İspanya’nın Barcelona takımında devam eden milli basketbolcu, Büyük Britanya maçı, Ergin Ataman'ın yeniden milli takımın başına getirilmesi ve geride kalan sezon yeni takımındaki performansı hakkında konuştu. “Büyük Britanya maçı bizim için çok önemli.” diyen Sertaç Şanlı, “Sezon ortasındaki milli maçlarda istemediğimiz mağlubiyetler yaşadık. Bu maçtan galibiyetle ayrılmak için elimizden geleni yapacağız. Herkes bu karşılaşmanın öneminin farkında. İnşallah galip geliriz.” ifadelerini kullandı.

BRİTANYA MAÇI YENİ BİR BAŞLANGIÇ FIRSATI

Milli basketbolcu, Anadolu Efes’ten eski başantrenörü Ergin Ataman’ın yeniden A Milli Takım’ın başına getirilmesiyle ilgili, “Ergin hoca iyi bir başantrenör. Son 2 sezonun EuroLeague şampiyonu. İyi olacağını düşünüyorum. Bütün oyuncular da bunun farkında. Herkes yeniden yapılanmanın, yeni düzenin bilincinde ve elinden geleni yapıyor. Büyük Britanya maçıyla iyi bir başlangıç yaparız.” diye konuştu.

Geçen sezonun başında transfer olduğu Barcelona’ya alışmasının zaman aldığını söyleyen 30 yaşındaki pivot, “İspanya'daki ilk sezonumun başında biraz alışma süreci yaşadım. Yeni düzen, yeni takım arkadaşları, yeni bir şehir ve ülke vardı. Sezon başında ve içinde hafif sakatlıklar yaşadım. Bu da alışma sürecini aksattı. Bireysel anlamda sezonun iyi geçtiğini söyleyebilirim ama takım olarak daha iyi bitirmek isterdik.” değerlendirmesini yaptı.

BUĞRAHAN: BİZE DÜŞEN BAŞARILI OLMAK

Diğer yandan, milli takımımızın oyun kurucularından Buğrahan Tuncer, ikinci kez milli takımın başantrenörlüğüne getirilen Ergin Ataman’ın Türkiye’nin en kariyerli antrenörlerinden olduğunu belirterek, “Koçumuz için yeniden bir meydan okuma olacak.” dedi.

Gelecekten ümitli olduğunu aktaran Buğrahan şunları kaydetti: “Hoca da gayet pozitif. Zaten burada olmak istiyordu. İyi bir kadromuz var. Koçumuz, 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu olan, Türkiye’nin en kariyerli koçlarından. Bence bu saatten sonra bize düşen sadece başarı getirmek.”

Sonraki Haber