Yenidoğan çetesinin konuşmaları kan dondurdu: Bebeklerin hayatını böyle çalmışlar!

Bebek acil hastalarını anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamakla kalmayıp 12 bebeğin hayatını kaybetmesine neden olan yeni doğan çetesinin telefon kayıtları ortaya çıktı.

İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalde bulunarak ölümlerine neden olan çeteye ilişkin hazırlanan fezlekede yer alan konuşmalar çete üyelerinin para uğruna bir bebeğin ölümüne ya da yaşamasına nasıl karar verdiğini gözler önüne serdi.

47 ŞÜPHELİYE 1775 YIL HAPİS CEZASI

12 bebeğin ölümüne neden olan yeni doğan çetesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Fezlekede örgüt lideri F.S. ve İ.G. hakkında ayrı ayrı 273'er yıla kadar, diğer 45 şüpheli hakkında ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası talep edildi. 47 şüpheli hakkında toplam 1775 yıl hapis cezası talep edildi.

DİNLEMEYE TAKILDILAR

Sabah Gazetesi'nden Oğuzhan Uysal'ın haberine göre; Hazırlanan fezlekede örgüt üyelerinin teknik takip sırasında kayıt altına alınan telefon konuşmalarına da yer verildi. Hemşire Hasan Basri G.'nin doktor Fırat S. ile olan konuşmasında, yenidoğan bir bebeği usulsüz şekilde başka hastaneye sevk eden örgüt üyeleri bebeğin sevk edildiği hastanedeki hemşirenin hareketlerinden rahatsız olup iletişime geçince dinlemeye takıldı.

KONUŞMALARI KAN DONDURDU

2 bin 912 sayfalık fezlekede yer alan tutuklu şüpheli hemşire Hasan Basri G.’nin başka bir hastanedeki meslektaşı tutuklu şüpheli Hakan Doğukan T. ile yaptığı konuşma, örgütün yeni anne-baba olan kişileri nasıl yanılttığını ortaya çıkardı. Şüpheliler arasında geçen konuşma fezlekede özetle şöyle yer aldı:

Hakan Doğukan T., "Bu sevk olacak hastayla ilgili var mı?"
Hasan Basri G.: "Gelecek haber ondan bugün konuştum anasıyla babaannesiyle"
Hakan Doğukan T., "Ödeme için mi? Sen hocayla kesinleştirdin mi kesin mi yani"
Hasan Basri G., "Kanka ben onu halledeceğim. Bugün bizim para yatsın en azından kendi paramız yatsın onu bir kurtaralım. Ondan sonra aile ile ameliyat için konuşacağım. Yüz elli bin fiyat çekeceğim. Uygun mudur?"
Hakan Doğukan T., "Tamam ama hasta çok dayanmaz haberin olsun akciğerleri boydan boya kapanmış sabah kötüleşmiş kaymış yine"
Hasan Basri G., "Bak a... s... dedim o çocuk ölecek rüyamda gördüm dedim"
Hakan Doğukan T., "Satürasyonu ona kadar düşmüş yani çok dayanmaz sevkini hızlıca yapmamız lazım ölürse başımıza da sıkıntı olacak bak bu çocuk kardiyak hasta uğraşırız yani göndermemiz lazım"
Hasan Basri G., "Doğukan sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Ben ne yapacağım biliyor musun? Gidip babayla anayla görüşeceğim şimdi bugün parayı alacağım. Kanka bugün bir alem yaparız o parayı bir kurtarayım"

Sonraki Haber