Yenidoğan çetesinin yeni kayıtları ortaya çıktı: Skandal Anadolu'ya sıçradı!

Bebekleri çetenin işlettiği yoğun bakımlara naklettirip pek çoğunun ölümüne neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’ üyesi iki hemşirenin konuşmalarının kaydı ortaya çıktı. Öte yandan çeteyle ilgili yeni ihbarların da devam ettiği öğrenildi.

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çete hakkındaki iddianamede yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

KAN DONDURAN KONUŞMALAR

İddianamede, 11 hastanenin hasta takibini yapan tutuklu şüphelilerden hemşire Hasan Basri Gök ile hemşire Hakan Doğukan Taşçı arasında geçen konuşmalar örgütün yapısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre, Örgüt lideri Dr. Fırat Sarı’nın kendilerine ödeme yapmadığından şikâyet ederek solunum tedavisinde kullanılan bir ilacı, Sarı’dan gizli olarak satıp para kazanmaya ilişkin planlar yapan iki şüpheli, aralarında konuşurken cezaevine gireceklerine, haklarında haberler yapılacağına dair şakalaşarak gülüyorlar. Şüpheliler arasındaki konuşmalar iddianamede şöyle yer aldı:

HASAN BASRİ GÖK: Doğukan, el altından satalım.

HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI: Hocadan nasıl gizli saklı yapcan?

GÖK: Haberi olmaz ki.

GÖK: 100 taneyi boşver, biz şu ana kadar 60 tane sattık. 10 binden kaç para yapıyor hesaplayamadım.

TAŞÇI: 720 bin... Hasan, her ay 100 tane çıkartıcaz... Her ay 1 milyon 200. Hasan, 12 ile çarp bir trilyon para yapıyor. Bir senede bir trilyonu da geçiyor, 200’ü de var. Bir trilyon 2 milyon 400 bin. Haberlere çıkarız, bir trilyonluk ilaç kaçakçılığı yaptılar diye yüzümüzü, gözümüzü sansürlerler Hasan.

GÖK: Hahah...

TAŞÇI: Gözümüze siyah şerit çekerler, ikimizin yan yana fotoğrafını shop’layıp, yan yana getirirler ikimizi. İlaç firmaları, ilaç mafyaları peşimize düşerler.

GÖK: Hahaha...

TAŞÇI: O... ç..., ülkeyi ele geçirmiş bunlar napıyor der, bizi vurdururlar Hasan, ailemizi rehin alırlar.

GÖK: Haha...

SKANDAL ANADOLU'YA SIÇRADI

İstanbul’da çok sayıda bebeğin ölümüne sebep olan “yenidoğan çetesi” skandalı, Anadolu’ya da sıçradı. Çete hakkında Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’dan da benzer ihbarlar geldiği öğrenildi.

İSTANBUL VE TEKİRDAĞ İLE SINIRLI DEĞİL

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; sağlam bebekleri yoğun bakımda öldüren ya da sakat bırakan "yenidoğan çetesi" İstanbul ve Tekirdağ’la sınırlı değil... Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerde yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bazı bebeklerin sahte epikriz raporu düzenlenerek hastanede fazla süre yatırıldığı, bu bebekler arasında şüpheli şekilde hayatlarını kaybedenlerin olduğu iddia edildi.

''DOKTOR KİMLİĞİ ALDI AİLEYE VERMEDİ'

Gelen ihbarlar arasında "32 haftalık bir bebeğin ameliyat olması gerektiği, bunun için de üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edildiği, tedavinin 1 ay sürdüğü ve bebeğin süreç içerisinde vefat ettiği" şeklinde ihbarların da bulunduğu ifade edildi. Bir başka ihbarda ise şeker hastası olduğu için kuvözde yatırılan bebeğin ailesine, "patolojik sarılık olduğu ve karaciğeri ile böbreklerinin iflas ettiği" bilgisinin verildiği, ancak ölüm raporunda "doğal ölüm" yazdığı iddia edildi. Bu olayda, tedaviyi gerçekleştiren doktorun, bebeğin kimliğini aldığı ve aileye bir daha geri vermediği de öne sürüldü.

Sonraki Haber