Yerli lityum batarya için iş birliği yaptılar

Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük lityum iyon batarya üretim üssünü Kayseri’de kurmaya hazırlanan ASPİLSAN Enerji’nin, doğrudan telekomünikasyon sektörüne yönelik geliştirdiği yeni nesil lityum bataryalar, daha uzun ömürlü, yüksek performanslı ve daha hafif olarak üretildi. Uzaktan yönetilebilen bu yeni nesil bataryanın test ve ticari versiyonlarının ilk kurulumu Türk Telekom’un canlı şebekesinde yapıldı.

TÜRK TELEKOM BAŞLADI

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Projenin; tasarım, geliştirme ve saha testlerini ASPİLSAN Enerji ile birlikte tamamlayıp ticari kullanım aşamasına geçmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy de, “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASPİLSAN Enerji olarak ülkemizin ve savunma sanayinin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında tüm faaliyetlerimizi geleceğin teknolojilerine öncü olacak şekilde yürütüyoruz.” diye konuştu.

TURKCELL: ÇALIŞMA SÜRÜYOR

ASPİLSAN Enerji söz konusu batarya teknolojisinde Turkcell ile de işbirliği yapmıştı. Konuyla ilgili dün bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, proje kapsamında ASPİLSAN Enerji’nin Ar-Ge mühendisleri tarafından dizayn edilip üretilen 48V 100Ah standartlarında prototip lityum batarya ürünlerinin, Ekim 2021’den bu yana Turkcell’in iletişim altyapı hizmeti veren ve faklı ekipman konfigürasyonları içeren baz istasyonlarında test edildiğini söyledi. Açıklamaya göre, ASPİLSAN Enerji tarafından üretilecek olan yerli lityum bataryaların Turkcell şebekesinde yaygın olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Sonraki Haber