Yeşil zeytini bu şekilde kurarsanız asla kararma ve yumuşama olmayacak! İşte püf noktaları…
Çoğunlukla Egeli kadınların yeşil zeytinlerini kurutma yöntemi, zeytinlerin yumuşayıp erimesini engelliyor. Üstelik bu yöntem sayesinde zeytinler altın rengi gibi koyu ve sarıya dönüşmüyor. İşte tüm püf noktaları…
Popüler olan tarifler arasında yeşil zeytin yer alır. Bu popüler zeytin en iyi Ege köylerindeki kadınlar tarafından hazırlanır. Kahvaltı sofranıza yeşil zeytin hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. İşte yeşil zeytin ekiminde bilmeniz gerekenler…
Erimelerini önlemek için pişirirken zeytinleri bidona ekleyin!
Zeytinlerin kururken erimesini önlemek için mutlaka limon tuzu ve limon ekleyin. Zeytinlere limon ve limon tuzu eklemek yumuşamalarını, tuz ise kararmalarını önleyecektir.
Not: Konserve zeytini eriten maddelerden biri de musluk suyudur. Musluk suyu, içerdiği klor nedeniyle zeytin meyvesini yumuşatır.
Zeytin kabına Ayçiçek yağını da ekleyin. Yağ köpürmeyi ve dağılmayı önler. Öte yandan dilerseniz 1 yemek kaşığı sirke de ekleyebilirsiniz. Sirke zeytinin lezzetini arttırır.
Yeşil zeytin nasıl yapılır? İşte püf noktaları!
Yeşil zeytin kahvaltıların en sevilen lezzetlerinden biridir. İşte yeşil zeytin yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler! Asla yumuşamıyor ya da kararmıyor.
Malzemeler
- 5 kilo varil
- 3 kilo yeşil zeytin
- Kaya tuzu 1 çay bardağı
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Zeytin kurutma işlemi
- Öncelikle zeytinlerin iki veya üç tarafını kazıyıp bir kaba koyun ve acılığı geçene kadar (yaklaşık 10 gün) günde bir kez suyunu değiştirin.
- Tatlı bulursanız kaya tuzunu ve limon tuzunu 1 litre suda eritip bir bidon içerisine dökün.
- Kalan kısmı suyla doldurup sıkıca kapatın.