Yıkılan cemevleri devlet eliyle inşa edilecek

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanı Ali Arif Özzeybek, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da cemevlerini ziyaret etti.

Özzeybek, ziyaretlerinde yıkılan cemevlerinin devlet eliyle yeniden inşa edileceğini duyurdu. Bölgede 268 cemevinin bulunduğunu ve cemevlerinin deprem sürecinde hem konaklama hem de lojistik anlamda önemli roller oynadığına dikkat çeken Özzeybek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 10 ilde de incelemelerde bizzat incelemelerde bulunacağını duyuran Özzeybek önceki gece Malatya’da şunları söyledi:

“Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgede bulunan 268 cemevimize tek tek ulaştık ve durumu sorduk. Bize hem ihtiyaçlarını bildirdiler, hem arama kurtarma çalışmaları konusunda yardımcı oldular. AFAD ve valiliklerimize bilgi akışı sağladılar. Ardından haftalık düzenli aramalarla taleplerini alıp, kontroller yaparak AFAD ve valiliklerimize bildirdik. Toplamda 4 cemevimiz yıkılmış durumda. Öncelikle buralara ziyaretler yapıyoruz. Hem geçmiş olsun dileklerimizi iletip, hem de bu 4 cemevimizi yeniden yerine getiriceğimizi bildiriyoruz. Bu süreç içerisinde cemevleri büyük bir rol oynadı. Hem konaklama hem de lojistik anlamda. Vatandaşlarımız konakladılar. Cemevleri AFAD yetkililerimizin bölgesel dağıtım merkezleri oldu. Diğer illeri de ziyaret edip oradaki dedelerimize geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, istişare yapacağız.”

Sonraki Haber