Yıkılan otele dair soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi mi? İşte yanıtı

Türkiye'nin 11 ilini etkileyen deprem felaketinde binlerce bina yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Bina sahipleri, müteahhitler, yapı mühendisleri gibi çok sayıda ihmali bulunan yetkili hakkında soruşturma başlatıldı. Adıyaman'da yer alan ve ilk depremde yıkılan Grand İsias Otel de bunlardan biriydi.

Depremde Adıyaman'da bulunan Grand İsias Otel de yıkıldı.

Otelle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt, mahkemece tutuklandı. Zanlılar, Siverek Cezaevine nakledildi. Diğer şüpheliler Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Ancak sosyal medyada yürütülen soruşturmayla ilgili çok sayıda iddia gündeme geldi. Bazı Twitter kullanıcıları, İsias Otel için başlatılan soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildiğine dair iddiaları gündeme taşıdı. Yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapılmasına rağmen, tartışma sosyal medyada artarak devam etti.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Grand İsias Otel'in soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildiğine yönelik iddiaların gerçek olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından basın açıklaması da yayınlandı. Adıyaman Adliyesi'nin resmi internet sitesinden paylaşılan metinde, "Her ne kadar bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında “Grand Isias Otel'in dosyasına gizlilik karar getirildi” şeklinde haberler çıkmış ise de Cumhuriyet Başsavcılığımızca deprem soruşturması kapsamında yürütülen Grand İsias dosyası da dahil herhangi bir dosyada gizlilik kararı bulunmadığı hususu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." ifadelerine yer verildi.

DOĞRU MU? YANLIŞ MI?

Deprem sonucu Adıyaman'da yıkılan “Grand Isias Otel'in dosyasına gizlilik karar getirildi” iddiası gerçek değil.

Sonraki Haber