Yılbaşı akşamında misafirlerinizi mest edecek! Sadece 3 patlıcanla 3 çeşit yılbaşı mezesi

Yılbaşı akşamlarında sofraları şenlendiren meze tarifleri araştırılıyordu. Patlıcan severlere özel meze tariflerimize bayılacaksınız. Sadece 3 patlıcandan 3 çeşit meze hazırlayacaksınız. İşte o mezeler...

Yılbaşı akşamlarında sofraları şenlendiren meze tarifleri şimdiden araştırılmaya başlandı. Patlıcanlı meze severler için derlediğimiz bu tariflerle, sadece 3 patlıcanla 3 farklı çeşit meze hazırlayabileceksiniz.İşte yılbaşı sofralarını renklendirecek 3 patlıcandan 3 çeşit meze tarifi...

3 PATLICANDAN 3 ÇEŞİT MEZE

1. BABAGANNUŞ TARİFİ

Malzemeler

1 patlıcan
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 domates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1tatlı kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı

Patlıcan, domates ve biberleri közleyin. Patlıcanı bir bıçak yardımıyla incecik doğrayın ve bir çatalla ezin. Biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin ve zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştırarak karışımın üzerine dökün. Afiyet olsun!

2. YOĞURTLU PATLICAN SALATASI

Malzemeler

1 patlıcan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam pul biber

Hazırlanışı

Patlıcanı közleyin. Uygun bir kap içerisinde yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu ekleyerek karıştırın. Doğradığınız patlıcan ve karabiberi de ilave ederek son kez karıştırın. Afiyet olsun!

3. KÖPOĞLU

Malzemeler

1 patlıcan
1-2 sivri biber veya köy biberi
2 su bardağı süzme yoğurt
2 domates
1-2 diş sarımsak
Karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Lezzet.com.tr'nin tarifine göre, patlıcanı ve biberleri közleyin ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Kabuklarını soyup, küp doğradığınız domatesleri ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edin. Domatesleri birkaç dakika soteleyin. Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin. 2-3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın, bir servis tabağına aktarın. Üzeri için; süzme yoğurdu iyice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!

Sonraki Haber