Yıldız oyuncuları zirveye çıkmadan keşfedeceğiz!

Siyah-beyazlı kulübün uygun maliyetli ve potansiyel sahibi futbolcuları transfer edeceğini söyleyen Kazancı, yetenekli futbolcuları sıçrama yapmadan kadroya katmak gerektiğini ifade etti 

BEŞİKTAŞ Futbol A.Ş. Genel Müdürü ve Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Valerien Ismael, basın mensuplarına Beşiktaş gündemini değerlendirdi. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Kazancı ve Ismael, sohbet toplantısında bu sezon ve gelecek planları konusunda görüşlerini aktardı.

Transfer planlaması ile ilgili soruları yanıtlayan Kazancı, “15 futbolcu almayacağız, 6-7 oyuncu alacağız. 2-2,5 milyon avro bonservisler döndürülebilecek bonservislerdir. 30 milyon avro para verdik, 2 milyon da maaş verdik; böyle ‘dünyalar’ olmayacak.” dedi.

İLK TRANSFER GEDSON FERNANDES

Gelecek sezonun ilk transferinin Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes olduğunu hatırlatan Kazancı, “Gedson'u aldık. Maaşa baktığımızda Türkiye standartlarında. Amacımız transferleri aşağılarda kalan maaşlarla yapmak. Oyuncuyu satabilmek için maaşları da belirli bir seviyede tutmak lazım. Gedson önemli bir yıldızdır. Tabii golcüde bir tık daha fazla maaş vermek durumunda kalacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Önümüzdeki sezon için transfer edecekleri oyunculara odaklandıklarına vurgu yapan Kazancı, şunları söyledi: “Alacağımız oyuncularla ilgili yoğun çalışmamız var. Gidecekler aşağı yukarı belli, sezon sonuna kadarki performanslar da belirleyici olacak. Transfer listemizde kaliteli, potansiyelini tam yansıtmamış, çıkışta olan oyuncular var. Daha sıçrama yapmamış oyuncular da bulunuyor. Ghezzal, Gedson çok büyük, yıldız oyuncular. Bu gibi yetenekli oyuncuları doğru zamanda, çıkışa geçtiği zaman almak gerekiyor. Zirvede olduğu zaman değil.”

TRANSFERLER HAZİRAN SONUNA YETİŞECEK

Geçen yılın eylül ayından beri transferde yoğun bir çalışma yaptıklarını anlatan Kazancı, “Geniş bir oyuncu listemiz var. Canlı izlediğimiz çok oyuncu var. Anlaşmaya yaklaştığımız oyuncular da var. 22-23 Haziran gibi toplanacağız. Transferleri o tarihe hazırlamak istiyoruz. Gelenler olacak, gidenler olacak. Fırsat transferleri de olabilir. Alacağımız 6-7 oyuncunun 4’ünü söylediğimiz tarihlere yetiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Transferde Beşiktaş ile adı anılan Alexander Sörloth’a değinen Kazancı, “Belli olmaz. Çok da imkansız değil. Kolay değil ama niye olmasın?” dedi. Alacakları oyuncuların hedeflerinin olması gerektiğini kaydeden Kazancı, “Burayı bir hedef olarak görsün, başka hedefleri de olsun. ‘Başarılı olayım, bir yerlere gideyim.’ desin. Buradan Manchester United’a direkt giden oyuncular oldu, neden yenisi olmasın? İstediğimiz model o.” diye konuştu.

Kazancı, takımın genç oyuncusu Rıdvan Yılmaz için farklı kulüplerden transfer teklifleri olduğunu, Ersin Destanoğlu için bir teklifin gelmediğini söyledi. Kadroda kiralık olarak oynayan Can Bozdoğan’ın bonservisini almak için Schalke 04 ile sık sık görüştüklerini vurgulayan Kazancı, “Satın alma opsiyonu 1,8 milyon avro. Bunu bir milyonun altına çekmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

ISMAEL CHELSEA’Yİ İŞARET ETTİ

KARA Kartallar’ın teknik direktörü Valerien Ismael, Beşiktaş’a gelen her oyuncunun en iyi performansı göstermesi gerektiğini dile getirdi. Kendisinden önce transfer edilen Gedson’u beğendiğini belirten Ismael, “Çok katkısı olacak. Önceden de tanıdığım bir oyuncu. Santrafor ise hassas bir bölge. Sörloth kaliteli bir oyuncu.” diye konuştu. Beşiktaş'ta oynattığı 3-4-3 sistemiyle ilgili eleştirilere değinen Ismael, İngiliz ekibi Chelsea’nin bu şekilde şampiyonluğa ulaştığını vurguladı.

Spor Toto Süper Lig’deki hakem tartışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ismael, “Adana Demirspor-Trabzonspor maçındaki penaltıyı garipsedim. VAR sisteminin olduğu bir dönemde böyle bir penaltıyı garip buldum.” değerlendirmesini yaptı.

Performansı eleştirilen Kenan Karaman’a değinen Ismael, “Kenan Karaman iyi bir futbolcu. Almanya’dan kendisini tanıyorum. Bu sezon birçok futbolcu performansının altında kaldı. Gelecek sezon odaklanacağımız konulardan biri de bu oyuncuların performansını artırmak olacak.” diye konuştu.

Sonraki Haber