Yıllarca yanlış yapmışız! Soğanı sakın böyle doğrayıp tüketmeyin...

Soğanı yıllarca yanlış tüketmişiz. Özellikle restoranlarda yenilen soğan, zehir saçıyor ve gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Peki, bunun nedeni ne? İşte uzmanların soğan hakkındaki önemli uyarıları...

Faydaları saymakla bitmeyen mucizevi besinlerden biri olan soğan, yanlış tüketildiğinde zehir saçıyor. Uzmanlar, doğranmış soğanın eğer doğru muhafaza edilmezse bakteri ürettiğini ve gıda zehirlenmelerine yol açacak kadar insan sağlığını tehlikeye attığını belirtiyor. Peki, soğan nasıl doğranmalı ve muhafaza edilmeli? Soğan, hangi durumlarda insan sağlığını tehdit ediyor? İşte çok merak edilen o soruların yanıtları…

SOĞANI BÖYLE TÜKETMEK GIDA ZEHİRLENMESİNE YOL AÇIYOR!

İçeriğinde bulunan B ve C vitaminleri ile doğal antibiyotik görevi gören, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artıran soğan son derece faydalı bir besin. Kalp ve damar sağlığını destekleyen, kanı temizleyen, damar tıkanıklığı gibi hastalıklarla mücadele eden soğanın yanlış tüketimi ise tüm bu faydalarını yok ediyor. Hatta bununla da kalmıyor, yanlış tüketilen soğan adeta zehir saçıyor ve insan sağlığını tehlikeye atıyor.

Uzmanlar, her ne kadar antibiyotik görevi görse de soğanın yanlış tüketiminin enfeksiyon riskini artırdığını söylüyor. Öte yandan bu durum gıda zehirlenmesi gibi son derece ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Yapılan açıklamalara göre çiğken doğranan soğan her ne kadar ağzı kapalı bir kutu ya da kilitli poşet içinde muhafaza edilse de bakteri ve kokuyu mıknatıs gibi çekerek içine hapsediyor. Dolayısıyla uzmanlar, doğranan soğanın bakteri üretmesine izin vermeden hızlı bir şekilde tüketilmesini öneriyor. Soğanın muhafaze edilmesi gereken durumlarda ise yine ağzı kapalı bir kapta derin dondurucu ya da buzlukta saklanması gerektiği belirtiliyor.

Sonraki Haber