YKS'ye girenler dikkat: Mezunları en kolay iş bulan 25 üniversite açıklandı!

YKS maratonu sona erdi. Tercih dönemi başlamadan sınava giren adaylar ve aileleri en iyi üniversiteleri araştırmaya başladı. Peki, mezunları en kolay iş bulan üniversiteler hangileri? İşte tercih döneminizde size yardımcı olacak üniversite rehberi...

YKS'nin sona ermesi ile birlikte sınava giren adaylar en iyi üniversiteleri araştırmaya başladı. Üniversitelerin verdikleri eğitim kadar mezunlarına sağladığı iş olanakları da tercih döneminde adaylar için belirleyici etkenler arasında yer alıyor. CALIBRE Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği, Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan 25 üniversiteyi açıkladı. İşte Türkiye'de mezun olduktan sonra en kolay iş bulunan üniversiteler...

25- GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1926 yılında temelleri atılan Gazi Üniversitesi, "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" adıyla açılmıştır. İsmi 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilmiş, 1976 yılında “Gazi Eğitim Enstitüsü” adını almış, 1982 yılında da “Gazi Üniversitesi” kimliğine kavuşmuştur.

24- ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı yasa ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini aynı yıl 1997-1998 akademik yılı için kabul etmiştir. Balgat ve Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır.

23- EGE ÜNİVERSİTESİ

Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir'de Ege Bölgesi’nin ilk, Türkiye'nin 5. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan devlet üniversitesi.

22- KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ


Kocaeli Üniversitesi Kocaeli, Türkiye'de yer alan 1976 yılında "Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi" adı altında Elektrik, Makine, Temel Bilimler Fakülteleri ve Yabancı Diller Enstitüsü ile kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

21- BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ


Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul'da Boğaziçi'nin etrafında bulunan bir vakıf üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı tarafından 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulmasına izin vermiştir.

20- HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ


Hasan Kalyoncu Üniversitesi İlk eğitim yılına Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde üçer bölümle başlayan üniversite 2011-2012 eğitim-öğretim yılında bu iki fakülteye yeni bölümler eklerken, Hukuk Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na da öğrenci almaya başladı.

19- OKAN ÜNİVERSİTESİ


İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul'un Tuzla Akfırat'ta bulunan bir vakıf üniversitesidir. 1999 yılında kurulmuştur ve 2003-2004 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

18- İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ


İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde İstanbul, Türkiye'de kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

17- DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ


Doğuş Üniversitesi, 1995'te kurulan Doğuş Eğitim Vakfı'nın çalışmaları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 09 Temmuz 1997 tarih ve 4281 Sayılı Kanun ile İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

16- YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ


Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da eğitim veren, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 4142 sayılı yasa ile 1996 yılında kurulan, Yükseköğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan bir vakıf üniversitesidir. Kurucusu Bedrettin Dalan'dır.

15- ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ


Acıbadem Üniversitesi 18 Mayıs 2007'de kurulan, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek olan üniversite sağlık dışı alanlarda da eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

14- KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ


Kadir Has Üniversitesi, 1997 yılında iş insanı Kadir Has'ın öncülüğünde İstanbul'da kurulmuş üniversite. Bugün İstanbul'un çeşitli noktalarındaki kampüslerinde beş fakülte, üç yüksekokul ve iki akademiye sahiptir.

13- YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir. Yıldız Teknik Üniversitesi, 1911’de Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla “Fen Memuru” (eski adıyla kondüktör, yeni adıyla tekniker) gereksinimlerini karşılamak amacıyla Paris’teki “Ecol De Conducteur”ün müfredat programı esas alınarak kurulmuştur.

12- MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, sanat tarihçisi, arkeolog, müzeci, ressam, mimar Osman Hamdi Bey tarafından 1882'de Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane adıyla Resim, Heykel ve Mimarlık alanında eğitim vermek için kuruldu ve 2 Mart 1883'te 8 eğitmen ve 20 öğrencisi ile öğretime başladı.

11- İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ


İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 1992 yılında İzmir'de kurulan, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan bir devlet üniversitesidir.

10- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ


Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite tüzel kişiliğini kazanmış olan, Gaziantep'te bulunan bir devlet üniversitesidir.

9- İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ


Bilkent Üniversitesi ya da resmî adıyla İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan vakıf üniversitesi. İhsan Doğramacı tarafından, İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararlarıyla 20 Ekim 1984'te, Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.

8- TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ


TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

7-İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


İstanbul Teknik Üniversitesi, kökleri 1773 yılına dayanan İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesi. 1773 yılında kurulan Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn, III. Mustafa döneminde mühendislik eğitimi vermek için askeri bir okul olarak kuruldu

6- ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ


Özyeğin Üniversitesi, 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 5656 sayılı kanunla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş vakıf üniversitesidir.

5- ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 15 Kasım 1956 tarihinde, zamanın Türkiye Başbakanı Adnan Menderes, Karayolları Genel Müdürü Vecdi Diker ve bir grup akademisyen tarafından Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

4- GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


Gebze Teknik Üniversitesi veya kısaca GTÜ, 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan, Türkiye'deki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisiydi. 22 Ekim 2014 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa teklifiyle Gebze Teknik Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmasına karar verildi.

3- KOÇ ÜNİVERSİTESİ


Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir.

2- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ


Boğaziçi Üniversitesi'nin beşi Avrupa Yakası'nda ve ikisi Anadolu Yakası'nda olmak üzere toplam yedi kampüsü vardır. Bu kampüsler toplamda 1,672,106 m2'lik bir alanı kaplar. Güney Kampüs, üniversitenin ana kampüsüdür ve büyük kısmı 19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başında yapılan binalardan oluşur.

1 -SABANCI ÜNİVERSİTESİ


Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Kurulma kararı 1994 yılında Hacı Ömer Sabancı Vakfı önderliğinde Sabancı topluluğu tarafından kurulma kararı alınmış Ekim 1999'da Türkiye'de liberal bilimler tarzı eğitim veren ilk yükseköğretim kurumu olarak öğretime başlamıştır.

Kaynak: kyyd.org.tr - ulusalkanal.com.tr

Sonraki Haber