Yoğurdunuz sulu olduysa paniklemeyin! Bu yöntem sulu yoğurdu kurtarıyor ve taş gibi yapıyor...

Eğer yoğurdunuz tutmadıysa ve sulu kaldıysa paniğe kapılmayan. Meğer tutmayan yoğurdu taş gibi yapmak mümkünmüş. Hem de birkaç pratik adımla. İşte karşınızda sulu yoğurdu taş gibi yapan o yöntem...

Evde yoğurt mayalamak her ne kadar çok kolay olsa da sonuç bazen bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor. Yoğurdun mayası istediğimiz gibi tutmuyor ve bu durumda yoğurdun sulu kalmasına yol açıyor. Eğer siz de bu sorundan muzdaripseniz, bu haberimiz tam da sizin için. Tutmayan yoğurdunuz bu yöntemle taş gibi oluyor ve tek damlasını bile çöpe gitmiyor. Su gibi olan yoğurdunuzu kurtarmak istiyorsanız buyurun haberimize...

TUTMAYAN YOĞURDU TEKRAR MAYALAMAK

Tutmayan yoğurdunuzu yeniden mayalamanız mümkün. Yalnızca birkaç adıma dikkat ederek, yoğurdun kıvamını arzu ettiğiniz hale getirebilirsiniz. Tutmayan yoğurt nasıl kurtarılır diye soruyorsanız işte takip etmeniz gereken adımlar:

1- Tutmayan yoğurdu buzdolabında bir saat kadar dinlenmeye bırakın.

2- Fırını 75 dereceye ayarlayın ve bu ısıda 15 dakika ısınmasını bekleyin.

3- Yoğurdu buzdolabından çıkarın ve hemen fırına koyun. Fırına koyduktan sonra ortalama olarak bir saat kadar beklemeniz gerekiyor.

4- Bir saatin ardından sütü fırından çıkarın ve tekrar buzdolabına koyun.

TUTMAYAN YOĞURTTAN ÇÖKELEK YAPIMI

Tutmayan yoğurdu yeniden mayalamak istemiyorsanız da çöpe atmanıza gerek yok. Çünkü ondan lezzetli mi lezzetli, ev yapımı çökelek peyniri elde etmek de aslında çok pratik. Bunun için takip etmeniz gereken adımlar ise şöyle:

1- Yoğurdu ocağa alın ve kaynatmaya başlayın.

2- Pelte kıvamına geldiğinde bir kaşık yardımıyla karıştırın. Bu aşamada özellikle tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederiz.

3- Taneler tencerenin yüzeyine çıktığında bir taşım daha kaynatmaya devam edin.

4- Yoğurt katı bir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.

5- Yoğurdu temiz bir tülbent ya da tel süzgeçten geçirip dolaba kaldırın.

İşte tutmayan yoğurttan çökelek yapmak bu kadar kolay. Şimdi kahvaltı sofralarında ya da böreklerde hazırladığınız çökeleği afiyetle tüketebilirsiniz.

Sonraki Haber