Yoğurt ve çiğ sütte hileli ürün çıktı! İfşa listesine yeni markalar eklendi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesine her gün yeni ürünler eklenmeye devam ediyor. Firmalar ifşa oldukça vatandaş marketlere akın etmeye başladı. İşte ifşa listesine yeni eklenen ürünler...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesindeki ürünler açıklandıkça vatandaş neler tükettiğini sorgulamaya başladı. Hayrete düşüren liste her gün güncellenerek markalar ve ürünler ifşa oluyor.

En çok hile Naturel diye satılan sızma zeytinyağlarında çıkarken listeye yeni ürünler de eklendi. Yeni listede çiğ sütten yoğurda köfteden bala kadar onlarca üründe sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı.

İFŞA LİSTESİNE YENİ GİREN MARKALAR

Muhittinoğlu Süt Ürünleri firmasının MUHUTTİNOĞLU KAYMAKLI YOĞURT ürününde nişasta,

Muksit Gıda firmasının BURÇ ÇEVİK YOĞURT markasında yoğurtta nişasta,

Adarsan Gıda firmasının VAN KAHVALTI SÜZME ÇİÇEK BALI markasındaki balda taklit veya tağşiş,

Şanlı Turan Gıdada sade yağda inek sütü

Karaali Firmasının MEVLANA BEY ÇİFTLİĞİ markası çiğ sütünde yağ oranının düşük olması

Doyum Köfte firmasında Geleneksel Köfte ürününde soya tespit edildi.

PARA İADESİ ALABİLİRSİNİZ

Ticaret Bakanlığı, piyasaya sunulacak her ürünün insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki sağlığı, çevre ile tüketicinin korunması açısından gerekli güvenlik standartlarını sağlayıp sağlamadığını düzenli olarak denetliyor. Güvenli ürünler, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir düzeyde risk taşıyan ürünler olarak tanımlanıyor. Üreticiler, yalnızca teknik düzenlemelere uygun ve güvenli ürünleri piyasaya sürmekle yükümlü.

Vatandaşlar eğer GÜBİS üzerinden toplatma kararı çıkarılan bir ürünü almış bulunuyorsa ürünü aldıkları yere giderek bu ürünü iade ederek paralarını alma ya da başka bir ürünle değiştirme haklarına sahip bulunuyor.

Sonraki Haber