YÖK'ün kararını yetersiz buldular: Bir yılımız çöp olmasın yazın üniversiteye dönelim

Koronavirüs nedeniyle eğitimine uzaktan devam eden üniversite öğrencileri, YÖK'ün 'uzaktan eğitim alamayan kayıt dondurabilir' kararının yetersiz olduğunu belirtiyorlar. Öğrenciler, bir yıl daha kaybetmek istemediklerini, yaz aylarında okula gidebileceklerini dile getiriyorlar.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), koronavirüs tehdidi nedeniyle üniversitelerin kapatılmasının ardından uzaktan öğretime devam ediyor. Geçen gün alınan kararla, uzaktan eğitim imkanlarına (internet-bilgisayar vb) ulaşamayan öğrencilerin kayıtlarını dondurabileceği açıklandı. Öğrenciler, bu hakkın sorunları çözmeyeceğine dikkat çekiyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden kararı duyuran YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Sevgili üniversite öğrencilerimiz, sizlerin talepleri bizler için çok değerli. Bu nedenle talebinizi değerlendirerek önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören bütün öğrencilerimize yönelik 'kayıt dondurma ve erteleme' hakkı verilmesini kararlaştırdık” ifadelerini kullandı. Saraç'ın paylaşımının altına yorum yapan öğrenciler, 'kayıt dondurma' hakkı talep etmediklerini dile getirdiler.

1 YILIMIZI DAHA ALMAYIN

Uygulamalı derslerin telafisinin yaz aylarında verilebileceği söyleyen öğrenciler, “Biz okulumuzu dondurmak istemiyoruz, gerekirse yazın da okula gidelim ama 1 yılımızı daha almayın bizim. Ne online istiyoruz ne de okulu dondurmak, bizden alınan zaman bize geriye verilsin okullarımıza dönelim” şeklinde paylaşımlarda bulundular.

SON SINIFLARA YAZ OKULU VERİLSİN

Bir öğrenci, “Derslerin telafisinin yapılması ve kalındığı yerden devam etmesi üzerineydi” ifadelerini kullandı. Bir son sınıf öğrencisi ise, “Okulumuzun uzamasını istemiyoruz. Dolayısıyla şöyle bir fikrimiz var, yaz okulu gibi bir eğitimle son sınıfları mezun etmenizi kalan alt dönemlerdeki öğrencilerin ise derslerinin önümüzdeki yıllara dağıtılmasını istiyoruz” diye yazdı.

SINAVLARDA KOLAYLIK SAĞLANSIN

Vize ve finallerde kolaylık sağlanması talebi öne çıkarken, bir öğrenci internet ve bilgisayar erişimi olmayanlara destek verilmesini istedi. Kayıt dondurmanın son sınıf öğrencileri için masraf olduğu kaydedildi.

Bir öğrenci, “Biz öğrencilerin sizden talebi kayıt dondurmak değil başkanım salgın bittikten sonra kaldığımız yerden okullarımıza devam etmek istiyoruz” derken, bir diğeri, “Sizden beklentimiz sınavlar konusunda bizlere destek olmanız. Bu şartlar altında çalışmamız mümkün değil. Üstelik kendi ellerinde olmamasına rağmen internete sahip olamayan öğrencilere dönem uzatma hakkı vermek onlara hak değil dezavantajdır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Sonraki Haber