Yolcu yok bagaj çok

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bin bir emekle hazırlanan kışlık yiyecekler, yolcu otobüsleriyle İstanbul başta olmak üzere batı illerine ulaştırılıyor.

Diyarbakır, Mardin ve Siirt’te yöre sakinleri, hazırladıkları kurutmalık sebzeler ile turşu, pekmez gibi çeşitli yöresel ürünleri, koliler ve çuvallarla yolcu otobüslerinin bagajında batı illerde yaşayan yakınlarına gönderiyor. Büyükşehirlerden memleketlerine gelen vatandaşlar da yöresel yiyecekleri yaşadıkları illere dönerken beraberlerinde götürüyor.

Diyarbakır'da bir seyahat firmasının müdürü Musa Yıldız, kış öncesinde genelde gıda ürünleri taşıdıklarını belirterek, "Yolcu beraberinde en az 10 torba yük ile geliyor. Turşusundan peynirine kadar her şeyini alıp İstanbul veya İzmir'e gidiyor. Bazen 10 yolcunun olduğu otobüste, bagajlar dolu oluyor hatta bazen bagaj yetersiz kalıyor." dedi.

‘DOĞU’NUN BEREKETİ’

Mardin'de bir otobüs firmasında görevli Ethem Yurdakul da bölgenin bereketli topraklarında yetişen ürünlerin yıl sonuna doğru batı illerine gönderildiğini söyledi. Yurdakul, "Mevsimsel olarak bulgurundan pekmezine, üzümden nara hatta soğana kadar yolcudan fazla ürün taşıyoruz. Buna da 'doğunun bereketi' diyelim. Bagajlar dolu, yer yok. Yolcu yok ama bagaj çok." diye konuştu.

Sonraki Haber