En kolay çıtır mantı nasıl yapılır? Pratik hazırlanan: Yufkadan çıtır mantı tarifi

Mantı sevenlerin mutlaka denemesi gereken şahane bir lezzet. İşte hazır yufkadan çıtır mantı tarifi...

YUFKADAN ÇITIR MANTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER


Mantı için:

  • 1 adet yufka
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2çay kaşığı karabiber

Yufkaya sürülecek sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kahve fincanı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası(ya da biber salçası)
  • 1 kase süzme yoğurt(çırpılmış)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı sumak

YUFKADAN ÇITIR MANTI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Soğanı rendeleyin, kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
  • Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
  • Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın. Birleşme yerinden yufkayı kesin.
  • Parmak büyüklüğünde dilimleyin.
  • Hazırladıklarınızı tepsiye dizin. Kalan sosu da üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Sonraki Haber