Yüksek sesle okursanız sizi öldürebilir! İşte o lanetli şiir
Yüksek sesle okunduğu zaman okuyan kişinin öleceğine inanılıyor! Okumaya cesaretiniz var mı? İşte o lanetli şiir lanetli şiir Tomino's Hell...
Yüksek sesle okunduğu zaman okuyan kişinin öleceğine inanılıyor! Bir söylentiye göre Japonya'da Tomino's Hell isimli şiiri yüksek sesle okuduğunuzda ya ölürsünüz ya da ruhunuz öldükten sonra acı çeker. Biraz ürkütücü olan bu şiirin yazarı ise Saji Yaso. Şiirin ürkütücülüğünün yanı sıra şair hakkında pek bir bilgiye erişmek de mümkün değil. Gelin şimdi bu hikayeyi daha yakından inceleyelim!
Birçok insanı derinden etkileyen ve lanetli olduğuna inanılan şiirin sahibi Saji Yaso. Saji Yaso, çocuk tekerlemeleri ve şarkı sözleri yazan tanınmış Japon şair olmasının yanı sıra şairin kendisi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak da pek mümkün değil.
Tomino's Hell isimli şiir ile ilgili birçok olay var olsa da aralarında en ilgi çekici olanı şu: Yönetmenlik yapan Shüji Terayama bu şiiri çok beğenir ve şiirden esinlenerek bir film çeker. 1974 yılında yayınlanan filmden sonra yönetmen 47 yaşında siroz hastalığı nedeni ile vefat eder. İnsanlar ise yönetmenin ölümünün şiirden kaynaklandığını düşünür.
Bir başka olayda da bir kız öğrenci şiiri yüksek ses ile okuduktan tam bir hafta sonra vefat eder. Şiirin efsanesine göre şiir insanlar tarafından yüksek sesle okunduğu zaman düşme, ses yitimi, araba kazası ya da ani gelişen hastalıklar gibi birçok olay ile karşılaşıyorlar.
Tam olarak bu insanların neden bu olayları yaşadığı bilinmese de hepsinin tek bir ortak noktası var ki o da Tomino's Hell isimli şiiri okumuş olmaları. 80'li yıllarda ise Japonya'da bu şiiri yüksek ses ile okumak ve bu okumayı kayda almak trend haline gelmişti. Trendin sonucunu ise tahmin etmek elbette ki zor değil...
Bu şiir insanları o kadar korkuttu ki günümüzde Japonya'daki yaşlı ve bilge insanlar bu şiirden asla bahsetmiyorlar. Çünkü şiirin kendilerini lanetleyeceğinden korkuyorlar. Genel olarak bakıldığında Japonya'da birçok batıl inanç bulunduğunu söylemek yanlış olmaz ancak bu şiirin bir batıl inanç mı yoksa gerçek bir lanet mi olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil.
Siz bu efsaneye ne kadar inandınız bilemiyoruz ama eğer şiiri merak ettiyseniz sizin için aşağıya bırakıyoruz. Okumaya cesaretiniz var mı?
ablası kan kustu, kız kardeşi alev
ve sevimli tomino da cam bilyeler
tomino cehenneme tek başına düştü
cehennem karanlığa sarınmıştı, çiçekler dahi açmıyordu hatta
şu kamçılı kişi tomino'nun ablası mı
kamçısının hedefi kim acaba
vur, vur hiç durmadan
tanıdık cehennem tek bir yol
ona karanlık cehennemde eşlik eder miydin
altın koyuna, çalı bülbülüne
deriden cebine ne kadar koydu acaba
bu tanıdık cehenneme giden yolculuk için
ormana da ırmağa da geliyor bahar
hatta karanlık cehennemin ırmağına da
kafesteki çalı bülbülü, yük arabasındaki koyun
sevimli tomino'nun gözlerindeki yaşlar
ağla çalı bülbülü, yağmur yağan ormana doğru
kız kardeşini özlediğini söylüyor
ağlayan çığlıkları cehennemde yankı yapıyor
tilki şakayıkları açıyor
cehennemin yedi dağı ve ırmağını dolaşır
sevimli tomino'nun yalnız yolculuğu
eğer cehennemdelerse getir onları bana
mezarlardaki iğneleri.
kırmızı iğneyle işaretlemeyeceğim
sevimli tomino'nun hedeflerini
Kaynak: onedio