‘Yükü hepimiz birlikte sırtlanacağız’

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde beslenme uzmanı/diyetisyen olarak çalışan Nazlı Dönder,  depremin ilk gününden bu yana rahatsızlığı bulunan depremzedelere, uzaktan sosyal medya aracılığıyla gönüllü destek hizmeti veriyor.

Aydınlık’a konuşan Dönder, Hatay’ın yetiştirdiği birçok işinin ehli, kıymetli insanla çeşitli platformlarda bir araya gelerek çalışmalara başladıklarını, Hatay Kırıkhan’ı ve bölgeyi eskisinden de güçlü olarak yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi.

‘DESTEKLER AÇIKLANSIN’

Kırıkhan’da pek çok iş yerinin ciddi hasar gördüğünü ve çalışamaz halde olduğunu, bölgede çok sayıda genç girişimci bulunduğunu ifade eden Nazlı Dönder, “Onlara iş yerleri için kiracı veya iş yeri sahibi olarak ayırmadan nasıl bir destek uygulanacak?” diye sordu ve şöyle konuştu: “Suriyeli sığınmacılarla birlikte nüfusu 200 bine ulaşan Kırıkhan’a kaç adet deprem konutu yapılacak? Evlerinde hasar bulunmayan, yaşadıkları korku nedeniyle evlerine giremeyen ve hiçbir geliri olmayan insanlara ne tür maddi yardımlar yapılacak? Bu konularla ilgili yol haritası zaman kaybedilmeden belirlenmeli.”

‘GERİ DÖNECEKLER’

Kırıkhan’da ticaretin kalbi olan General Şükrü Kanatlı Caddesi’nin de bir an önce canlandırılması için esnafa verilecek desteklerde nasıl bir yol izleneceğinin hızlıca açıklanması gerektiğini belirten Dönder, “ Biz Hataylılar, Kırıkhanlılar, memleketimizi terk etmeme konusunda kararlıyız. Temelli gittiğini söyleyenler de geri döneceklerdir. Çünkü kendimize ait bir kültürümüz var ve başka bir şehre uyum sağlamada çok zorlanırız. Mutfak kültürümüzden insan ilişkilerimize kadar birçok konuda şehrimizin kendine has bir dokusu var. İçtiğimiz kahve bile farklı.” dedi.

Hatay’ın tarihi dokusuna çocukluğundan beri derin bir bağ ile bağlı olduğunu ifade eden Dönder, yeniden inşanın liyakatli personelle yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Sonraki Haber