Yumruklayan polis hakkında inceleme başlatıldı

Almanya’nın Göttingen kentinde önceki hafta meydana çıkan darp olayı, kamuoyunun tepkisini topladı. Görüntülerde dört polis, yere yatırdıkları 28 yaşındaki bir şahsı dakikalarca yumrukluyor ve şiddet uygulayarak gözaltına almaya çalışıyorlardı.

Göttingen polisi, bir açıklama yaparak gözaltına alınan şahsın elinde bıçak olduğunu, vatandaşlar tarafından ihbar edildiğini, şahsın olay yerine gelen ekibe saldırdığını ileri sürdü. Açıklamada yumruk atan polise karşı soruşturma açıldığı belirtildi. “Görev başında adam yaralamadan dolayı” açılan disiplin soruşturmasının Hildesheim polisine verildiği ancak yürütülen suç soruşturması sonuçlanana kadar bekletileceği bildirildi.

Açıklamada, şahsın daha önce de şüpheli davranışlar sergilediği, bir polis memurunu yaraladığı belirtildi. Şahsın daha önce de polise karşı provokatif hareketler sergilediği, arından polisin yolunu kestiği, memurların kimlik talep etmeleri üzerine saldırıya geçtiği ileri sürüldü.

Polis daha önce de paylaşılan videonun tam olmadığını öne sürmüştü. Bir polis memurunun beden kamerasının kaydettiği görüntülerin incelendiği, şahsın 31 yaşındaki polis memuruna sarılarak yere düşürdüğü, ardından polise vurmaya başladığı, polis memurunun aldığı darbelerden dolayı görev yapamaz hale geldiği ifade edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ÖNYARGIDAN KAÇINILMALI

Konuya ilişkin bir açıklamayı da Emniyet Müdürü Gwendolin von der Osten yaptı. Kamuoyunun sahip olduğu bilgilerin yeterli olmadığına dikkat çeken von der Osten, parça parça bilgilerin insanları önyargıya sürükleyebileceğini savundu. Von der Osten Göttingen Emniyetine mensup memur arkadaşlarına güvendiğini vurguladı.

Sonraki Haber