Yumurta haşlarken yapılan hata.. Besin değeri yok oluyormuş..

Yumurta haşlarken dikkat etmeniz gereken hata.. Eğer haşladığınız yumurta lezzetli olmuyorsa mutlaka bu aşçılık sırrını öğrenin..

Zengin bir protein kaynağı olan yumurta, sağlığımız açısından önem taşıyan birçok vitamin ve mineral içermektedir. Aydinlik.com.tr'nin derlemesine göre; Japon bilim insanları çocukların günde 2 adet haşlanmış yumurta tüketmesini öneriyor.

Haşlanmış yumurtanın içerisinde A, B2, B5,B6, B12 vitaminlerini; kolin, selenyum, fosfor, çinko gibi birçok gerekli mineraller bulunur. Bu mineraller vücudumuz için çok faydalıdır.

Günde 1 adet yumurta tüketmek bile vücuda inanılmaz faydalar sağlamaktadır.

* Gün boyu tok tutar.

* Kilo kontrolünü sağlar.

*Çok sayıda bilim insanı,  diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi hastalıklara karşı yumurtanın çok faydalı bir besin olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Yumurtanın kolesterolü yükseltiyor yalanı!

Öte yandan bazı kaynaklarda  yumurtanın kolesterolü yükselttiğine yönelik iddialar var. Ancak bu iddialar doğru değil. Aksine sağlıklı bireylerde kolesterolden koruyucu etki gösterdiği bir çok bilim insanı tarafından ispatlanmıştı.

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN BESİN DEĞERİNİ YOK EDEN HATA!

Haşlanmış yumurta yaparken, haşlama süresine dikkat etmek gerekiyor. Eğer yumurta gereğinden fazla haşlanırsa besin değeri yok oluyor.

Peki yumurta en ideal kaç dakikada haşlanmalıdır?

Cıcık 3-4 dakika
Rafadan 4-5 dakika
Kayısı 6-7 dakika
Katı 11 dakika şeklinde haşlanır.

Yenişafak gazetesinde yayınlanan bir içerikte; Yumurta haşlama konusunda işinize yarayacak bir görsel paylaşıldı. 

İşte o görsel

YUMURTA HAŞLARKEN BİLMENİZ GEREKEN BAZI PÜF NOKTALAR;,

* Yumurta haşlarken mutlaka yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yumurta oda sıcaklığında değilse kısa  sürede çatlayacaktır.

* Yumurta haşlarken haşlama suyuna mutlaka bir tutam tuz ekleyin. Tuz hem yumurtanın  çatlamasını önleyecektir hem de yumurtanın kabuğunun çok daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.

Sonraki Haber