Yumurtayı haşlarken suyuna bir damla ekleyin! Aşırı hızlı soyuluyor, yumurta büsbütün çıkıyor...

Haşlanmış yumurtanızı soyarken yumurtanız bozuluyor mu? Bu haberimiz sizler için. Ufacık bir dokunuşla haşlanmış yumurtaları kusursuz bir şekilde soyabilmek artık mümkün. İşte o hayat kolaylaştırıcı yöntem…

Kahvaltıların vazgeçilmezi haşlanmış yumurta, kolay gibi görünse de bizleri zor durumlara sokabilen bir tarif. Haşlanmış yumurtayı soyarken yumurtaya zarar vermemek neredeyse imkânsız. Çoğu zaman yumurta kabukları yumurtaya yapışıp hem dağınık hem de parçalanmış yumurtalar yememize sebep oluyor. Ama öyle bir yöntem var ki haşlanmış yumurtalarınızı saniyeler içerisinde kusursuz bir şekilde soyabileceksiniz. Bu pratik ve işlevsel yöntemi sizler için haberimize taşıyoruz…

SİRKE VE LİMON SUYU KULLANIN

Sizlere sunacağımız ilk yöntem haşlama suyuna biraz sirke veya limon suyu damlatmak. Bu şekilde yumurtanın çatlama riskini büyük ölçüde azaltmış olacaksınız. Hem yumurtanız daha kolay haşlanacak hem de soyma işlemi hiç vaktinizi almayacak. Ancak bu yöntem size zor geldiyse merak etmeyin. Daha pratik bir yöntemimiz de mevcut.

BİR ADET KÜRDAN KULLANIN

Evet yanlış duymadınız. Bir adet kürdan ile yumurta haşlamak artık dünyanın en kolay işi haline gelecek. Yapmanız gereken tek şey ise yumurtaları haşladığınız tencereye bir adet kürdan bırakmak. Böylece yumurtalarınız kusursuz bir şekilde pişerken siz de soymak için hiç çaba sarf etmeyeceksiniz. Parçalanmadan, bölünmeden afiyetle yumurtalarınızı yiyebileceksiniz.

TENCEREYE BİRAZ TUZ ATIN

Genelde yumurtalarımızı yalnızca suyla haşlarız. Ancak yumurtanın içerisine bir tutam tuz atmak işleri oldukça değiştiriyor. Nitekim yumurta haşlayacağınız suyun içerisine biraz tuz serpiştirerek çok daha güzel pişmiş ve kolaylıkla soyulan yumurtalar elde edebilirsiniz.

Sonraki Haber