Evde limonunuz varsa mutlaka deneyin! Puf puf kabaran limonlu kek tarifi...

Birbirinden farklı kek tarifleri arasında öne çıkan limonlu kek, hem yumuşacık dokusu hem de kendine özgü aromasıyla her yaştan insanın favorileri arasında yerini alıyor. İşte mükemmel limonlu kek tarifi...

Limonlu kek kendine has aroması, buram buram mutfağı dolduran misler gibi kokusuyla en çok tercih edilen pratik kek tariflerinden birisi. 10 dakikada fırına vermeye hazır kek harcıyla çat kapı gelen misafirleriniz için paha biçilemez tatlı kek tariflerinden birisi olan limonlu kek, herkesin severek yiyeceği puf puf kabaran yumuş yumuş bir kek.

LİMONLU KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlamak için:

1yemek kaşığı tereyağı(veya margarin)

Limonlu Kek Tarifinin Püf Noktası

Limon kabukları kısmını atlamamanız lezzeti açısından önemlidir.

LİMONLU KEK TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız tarife ½ su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.

LİMONLU KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.

Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.

Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.

Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

LİMONLU KEK TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber