Yunan Milletvekili'nden NATO itirafı: Rafale uçakları bizi nasıl üstün kılacak?

Yunan parlamentosunda konuşan Yunanistan Komünist Partisi Milletvekili’inden itiraf gibi açıklama geldi. Yunan Vekil, “Rafale uçakları bizi nasıl üstün kılacak?” diye sordu.

Neredeyse ABD ve NATO tarafından üslerle işgal edilen Yunanistan’da NATO’ya tepkiler de artıyor. Yunan parlamentosunda konuşan Komünist Partisi Milletvekili Thanasis Pafilis NATO’nun deniz hukukunu umursamadığını, pilotların her gün korku içinde yaşadığını ve NATO’nun net tavır almadığını söyleyen Yunan Vekil, Yunanistan’ı ateşe sürme planını açığa çıkarmış oldu.

“BU NASIL BİR İTTİFAK?”

Türkiye’yi yasadışı iddialarda bulunmakla itham edenThanasis Pafilis şöyle konuştu:

“Burada NATO'yu destekleyen herkese soruyorum. NATO'nun Türkiye'nin yasadışı iddialarına karşı uluslararası hukuka göre neden net bir tavır almadığını bize anlatın. Neden Jens Stoltenberg ve tüm bu katliamcılar bir türlü çıkıp Türkiye'nin uluslararası hukuka aykırı iddiaları olduğunu söylemiyorlar? Ege'de neredeyse her gün olan olayları engellemek için neden tek bir hamle yapmıyorlar? Pilotlarımız her gün korku içinde yaşıyor. Bu nasıl bir ittifak. NATO sınırların nerede olduğunu bilmiyor mu? Uluslararası anlaşmaları bilmiyor mu? Deniz hukukunu bilmiyor mu? Elbette biliyorlar sadece bunu umursamıyorlar”

RAFALE UÇAKLARI BİZİ NASIL ÜSTÜN KILACAK?

NATO destekçisi argümanların hayat ve tarih tarafından reddedildiğini belirten Pafilis Hangi ekipman üstünlüğünü güvence altına alacağız?Rafale uçakları bizi nasıl üstün kılacak?” diye sordu.

Ekonomik çıkarlar söz konusu olduğu için bu konuda hiçbir şey yapamazsınız. Almanya'nın Türkiye'deki yatırımları çoktur. Bu yüzden ittifak ilkeleri yoktur. Sadece ekonomik ilkeler vardır ve bu tüm ülkeler için geçerlidir. Türkler bizim denizaltılarımızdan daha modern ve muhtemelen daha iyi olacak olan Type 214'ü alacaklar. Bunlar ne biçim müttefikler! Hangi ekipman üstünlüğünü güvence altına alacağız? Rafale uçakları bizi nasıl üstün kılacak?"

Sonraki Haber