Yunus Soner’den ‘Journalist’ Nevşin Mengü’ye Venezuela dersi

Yunus Soner, Nevşin Mengü'ye Venezuela dersi verdi. Nevşin Mengü ve İsmail Saymaz'ın yaptığı X paylaşımlarındaki yalan yanlış bildileri tek tek düzeltti.

Siyaset Bilimci Yunus Soner, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımla Nevşin Mengü'ye adeta ders verdi.

Nevşin Mengü, 6 Ağustos tarihinde X hesabından Venezuela seçimleriyle ilgili 'analizlerini' paylaşmıştı.

Mengü, "Venezuela'da çalındığı ayyuka çıkan seçimle iktidardan inmemekte ısrar eden Maduro, Venezuelalılara Whatspp'i silme, kullanmama çağırısında bulundu. Maduro kendisi de telefonundan bir daha yüklememek üzere Whatsapp'i sileceğini onun yerine Telegram ve WeChat kullanacağını söyledi" ifadelerini kullanmıştı.

4 BAŞLIKTA NEVŞİN MENGÜ'YE DERS VERDİ

Nevşin Mengü'nün bu paylaşımına yanıt Siyaset Bilimci Yunus Soner'den geldi.

X sosyal medya hesabında kendini Türkçe “gazeteci” yerine İngilizce “journalist” diye tanıtan Nevşin Mengü'ye, "'Journalist' Nevşin Mengü'nün aşağıdaki twitindeki yanlışları birer birer düzeltelim" diyen Yunus Soner, şunları söyledi:

"1. 'Çalındığı ayyuka çıkan seçim'

İddianın dayanağı: Muhalefetin açıkladığı sonuçlar. Oysa: - Bunları YSK'ya teslim etmeyi reddettiler; - Bir kısmının sonuç değil, sandık çıkış anketi olduğu ortaya çıktı; - Yükledikleri site, Virginia / ABD'ye kayıtlı.

"2. Whatsapp meselesi: Nevşin Mengü belki bilmiyor, ama Brezilya'da Bolsonaro da darbe girişiminde whatsapp üzerinden bölge ve sosyal tabaka ve ideolojik yaklaşıma uygun sahte videoları dolaşıma sokmuştu. Nitekim siber darbe...

"3. Siber darbe'ye şimdiye değin maruz kalan kurumlar: Oy veri aktarım sistemi, Yüksek Seçim Kurulu, ulusal havayolu, bazı ulusal televizyonlar. Çarpıcı: YSK çökertilirken muhalefet sonuçları 'ABD gözetiminde bir siteye yüklemeyi' öneriyordu. Ve tabii arkada Elon Musk...

"4. Chavezci mahalleler: Seçim günü Karakas Petare'de muhabirdim. Tam da Chavezci bir gecekondu mahallesi. Muhalefet temsilcisi mutlu bir şekilde, 8 sandığın 2'sini kazandıklarını bana gösterdi. Daha muhalefetin sitesine yüklediği sonuç: Muhalefet 8 sandık, Maduro 0. Net hile."

'SORSAN, KAÇ SEÇİM OLDUĞUNU BİLE BİLMEYEBİLİR'

Aynı şekilde İsmail Saymaz da X hesabında, "Maduro, girdiği her seçimi şaibeli şekilde kazanıyor ve hile iddialarıyla Venezuela’yı iç çatışmaya sürüklüyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yunus Soner ise İsmail Saymaz'a "İsmail Saymaz Maduro'nun girdiği her seçimde gidip oyları saymış. :) Sorsan, kaç seçim olduğunu bile bilmeyebilir.." diyerek Saymaz'ın da çarpıttığı bilgileri düzeltti.

Sonraki Haber