Yurt başvuruları için yarın son gün: Saat 23.59'da sona erecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler için başvurular devam ediyor. 20 Ağustos'ta başlatılan kredi ve yurtlar kurumu başvuruları yarın saat 23.59'da sona erecek.

2024-2025 akademik yılının başlamasına kısa bir süre kaldı.

Üniversite kayıtlarını tamamlayan gençler, konaklama için gözlerini, yurt başvuru sürecine çevirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 20 Ağustos'ta başlatılan kredi ve yurtlar kurumu başvuruları yarın saat 23.59'da sona erecek.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024-2025 yılı için KYK yurt ücretleri henüz paylaşılmadı. Ancak geçtiğimiz dönem yurt ücretleri şu şekilde olmuştu:

1. Tip ücreti aylık 345 TL, 2. Tip ücreti aylık 405 TL , 3. Tip ücreti aylık 480 TL , 4. Tip ücreti aylık 510 TL, 5. Tip ücreti aylık 570 TL

KYK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvurularının tamamlanmasının ardından sonuçlar genel olarak on gün içerisinde açıklanmaktadır. Bir KYK yurduna kayır hakkı kazanan öğrenciler belirlenen süre içerisinde yurt kaydını gerçekleştirmelidir. Kayıt süreci de yine başvurularda olduğu gibi e-devlet üzerinden yapılabilmektedir.

İlk kayıttan sonra her öğrenci yurt kayıt ücreti, depozito ve ilk aylık yurt kayıt ücretini de belirtilen hesaplara yatırmaktadır.

Sonraki Haber