Yurt dışı kaynakta öndeyiz

VakıfBank, 16 ülkeden 37 bankanın katılımıyla 199.5 milyon dolar ve 738.7 milyon avro olmak üzere toplam 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. 

Banka, geçen yılın aynı döneminde elde edilen 237.5 milyon dolar ve 691.3 milyon avro tutarındaki krediyi yüzde 100'ün üzerinde yenilemiş oldu.  367 gün vadeli kredinin dolar maliyeti SOFR +yüzde 2.75, avro maliyeti ise euribor + yüzde 2.10 seviyesinde.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Milli ekonomimize en çok yurt dışı kaynak sağlayan banka olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi. Geçen yıl sendikasyon kredilerinde yer almayan 2 yeni katılımcı bankanın bu işlemde yer aldığını belirten Üstünsalih, sendikasyon kredisi dışında, 2022 yılının başından beri post-finansman ve bilateral krediler gibi yapılarla 500 milyon doların üzerinde taze kaynak getirdiklerini vurguladı. Genel Müdür Üstünsalih, “Bu rakam büyüklüğü bir eurobond ihraç büyüklüğüne denk gelmesi bakımından da olukça önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Sürdürülebilir bankacılıkta yeni yol haritaları oluşturmaya devam ettiklerini belirten Abdi Serdar Üstünsalih, yakın zamanda taşınacakları İstanbul Finans Merkezi'ndeki yeni genel müdürlük binasını çevre dostu bina olarak inşa ettiklerini söyledi

Sonraki Haber