Zaharova'dan ‘Biden’in suç faaliyeti araştırılsın’ çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından açıklama yaptı. Zaharova, ABD Başkanı Joe Biden’in suçlarla dolu görev süresinin araştırılması gerektiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rossia 1 televizyonuna ABD Başkanı Biden'ın başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilmesinin ardından açıklama yaptı.

Zaharova açıklamasında, “Halihazırda asıl odak noktası olması gereken (Biden’ın) fiziksel durumu değil, Biden ve ekibinin iktidarda olduğu kabus gibi suçlarla dolu süre olmalı. Belki de görmediğimiz ya da tanımadığımız insanlar tarafından onun adına alınan dünya çapındaki suç kararları olmalı. Her şey onun başkanlığı himayesinde işlenen suçlara odaklanmalı” ifadesini kullandı.

‘BİDEN’IN SUÇ FAALİYETLERİ ARAŞTIRILSIN’

Zaharova, Biden’in işlediği suçlar arasında; Avrupa’ya kontrolsüz silah sevkiyatı ve bu silahları tüm kıtaya yayılması, bir Avrupa ülkesi olan Ukrayna’nın terörist rejime sahip terör devletine dönüştürülmesi, Avrupa Birliği ekonomilerinin çöküşü, “düzensiz göç ve sonu gelmeyen siyasi entrikalar” ile “Ortadoğu'daki devletlerin varlığının tehlikeye atılmasını” göstererek şunları söyledi:

"Bunların hepsi ele alınması gereken şeyler. Eminim bu konudaki soruşturma çok yakın zamanda olacak. Çünkü Biden tarafından atılan ve suç teşkil eden adımların, kararların ve eylemlerin sayısı gerçekten ciddi bir değerlendirme gerektiriyor. Bunu, zihinsel bir karartma sırasında mı yoksa birilerinin etkisi altında mı yaptığını bilmiyorum."

Sonraki Haber